In English

MagnumLive

Tomi Metsäketo, Milana Misic ja Amadeus Lundberg yhteiselle kiertueelle

JULKAISTU 05/07/2018
Tomi Metsäketo, Amadeus Lundberg, Milana Misic, Slaavilainen konsertti, Ystävän laulu

Syksyllä kuullaan konserttisaleissa suurien tunteiden ilta. Konsertti on täynnä suomalaisten rakastamia, slaavilaisia lauluja, romansseja ja muistoja herättäviä sävelmiä. Konserttikiertue on nimeltään ”Ystävän laulu – slaavilainen ilta”. Nimikkokappale on yksi suomalaisten nimeämistä slaavilaisista suosikkilauluista. Konsertissa liidetään Moskovan valoista, Mandshurian kummuille ja Uralin pihlajien alle.

Kiertueen solisteina ovat Tomi Metsäketo, Milana Misic ja Amadeus Lundberg. Kolmikko esiintyy nyt ensi kertaa yhdessä. Artistit ovat kaikki sarallaan esittäneet slaavilaisia lauluja, niin konserteissa kuin levyillään, ja he loihtivat konserttiin käsin kosketeltavan tunnelman. Musiikista vastaa kiitelty Juha Tikan orkesteri.

– Slaavilainen ja venäläinen musiikki sekä kulttuuriperinteet ovat jopa ”kadehdittavan” hienoja ja upeita. Siksi on oikein mahtavaa lähteä tekemään suurta kiertuetta slaavilaistunnelmissa, kahden upean artistin kanssa, miettii Tomi Metsäketo, joka on esiintynyt myös Suomeen televisioidussa, kansainvälisen kultturihankkeen konsertissa:
– Olen muutaman kerran saanut laulaa slaavimusiikkia Pietarissa Oktyabrsky-salissa Meidän romanssi -konserteissa. Upeaa musiikkia, ja mikä tunnelma!

– Suuret tunteet ja isot melodiat. Olen aina tuntenut suurta mielenkiintoa slaavilaiseen musiikkiin. Osaksi verenperintö vetää sinne suuntaan, ja se tuntuu luonnolliselta. Ohjelmistossa on tunnettuja koskettavia kappaleita ja tietenkin myös suomalaisen mielen mukaansa tempaavia rytmejä, paljastaa Milana Misic, jonka kiireiseen vuoteen on kuulunut toukokuussa julkaistu kirja ”Milana, elämäni Laila Kinnusen tyttärenä”.

Slaavilainen musa on hienoa. Minuun vaikutuksen on tehnyt etenkin edesmennyt venäläinen baritoni Dmitri Hvorostovsky, jonka esittämää Kertokaa se hänelle -laulua olen itsekin laulanut. Ehkä kuulemme konserteissa kappaleen hänen ohjelmistostaan, pohtii Amadeus Lundberg. Amadeuksen albumi ”Pyyhi tuuli kyyneleet”, jolla kuullaan sävyjä balkanilaisesta ja -romanimusiikista, julkaistaan 13. heinäkuuta.

Kiertue kattaa 12 paikkakuntaa. Se alkaa Keravalta 19. syyskuuta, ja päätyy uudistettuun Kuopion Musiikkikeskukseen 23. marraskuuta. Muut paikkakunnat ovat Vantaa, Hämeenlinna, Kuusankoski, Lohja, Jyväskylä, Imatra, Pori, Hyvinkää, Turku ja Klaukkala.

Konserttikiertue syksyllä 2018

Ke 19.09. Kerava, Keravasali, klo 19 (L)
La 06.10. Vantaa, Martinus-sali, klo 18, (TM)
To 11.10. Hämeenlinna, Verkatehdas, klo 19, (TM)
Pe 12.10. Kuusankoski, Kuusankoski-talo, klo 19, (TM)
La 13.10. Lohja, Laurentius-sali, klo 18, (TM)
Pe 19.10. Jyväskylä, Paviljonki, klo 19, (TM)
La 20.10. Imatra, Kulttuuritalo Virta, klo 19 (TM)
Ke 24.10. Pori, Promenadikeskus, klo 19 (TM)
La 10.11. Hyvinkää, Hyvinkääsali klo 18, (L)
Ke 21.11. Turku, Konserttitalo klo 19, (L)
To 22.11. Klaukkala, Monikko-sali, klo 19 (L)
Pe 23.11. Kuopio, Musiikkikeskus klo 19, (L)

Liput alk. 36 €, + mahdolliset palvelumaksut (2 – 3 €)
Ennakkomyynti alkanut: konserttitalot ja (TM) = Ticketmaster.fi / (L) = Lippu.fi
Lisätietoa lipunmyynnistä tapahtuman nettisivuilta.