In English

MagnumLive

Teemu Roivaisen Uusi alku -albumi on julkaistu

JULKAISTU 29/09/2021
Teemu Roivainen

Teemu Roivainen julkaisee uuden sooloalbumin Uusi alku perjantaina 29.9.2021. Kyseessä on Teemun neljäs soololevy, joka on vienyt häntä kohti hänen uransa alkuaikojen sävelmaailmaa, lähemmäs poppia, mutta juurevalla otteella höystettynä. Kyseessä on myös ensimmäinen Teemun levy, joka sisältää kokonaan uutta alkuperäismusiikkia. 

Levyltä on julkaistu useita suosittuja radiosinglejä, kuten En halunnut koskaan tietää ja Eedeniin, jotka molemmat ovat olleet komeasti Radio Suomen soittolistan sijalla 1 ja suosittuja paikallisradioissa eri puolella Suomea. Uusi alku on ollut suosittu radiohitti niin ikään Radio Suomessa kuin Aito Iskelmässäkin ja paikallisradioissa. Lisäksi single Tuu lähemmäs soi paraikaa Aito Iskelmällä, Käärmeen kieli Radio Suomessa ja molemmat myös paikallisradioissa. Kappaleet ovat Teemun ja hänen pitkäaikaisen yhteistyökumppaninsa Leevi Laurin yhdessä kirjoittamia.

Teemu kilpailee tänä vuonna Syksyn sävel -kilpailussa levyn kappaleella Hiekkalinna, joka on juuri julkaistu singlenä.

Teemulla on levyjulkkarikeikat eri puolilla Suomea seuraavasti: 

18.10.2021 Basso Club, Oulu 
19.10.2021 Telakka, Tampere 
20.10.2021 Korjaamo, Helsinki

Levyn aiheiden henkilökohtaisuutta Teemu valottaa seuraavasti: “Tarinan, tilanteen tai tapahtuman ei tarvitse olla suoraan laulajan elämästä, vaikka usein ehkä niin onkin. Se, mitä ja miten sanotaan tekstissä, on kuitenkin aina kappaleen tekijän ja tässä tapauksessa myös laulajan valinta ja näin ollen samalla kuva laulun tekijästä sillä hetkellä.”

“Tämä levy on erittäin tunnepitoinen. Se käsittelee tunteita, jotka voivat olla arkipäiväisiä tuntemuksia, pettymyksiä, iloja, suruja ja rakkautta. Olen saattanut poimia aiheen ensin ja eritellä sitä vasta myöhemmin, kun välimatka siihen on kasvanut. Tuntemuksista on näin tullut enemmänkin maalailevia kuin konkreettisia.” Levyn kappaleet kertovatkin usein jonkinlaisesta käännekohdasta, jossa levyn henkilöt tarkastelevat omaa suhdetta menneeseen, tähän hetkeen sekä tulevaan. 

Tapahtumien ja biisien synnyn aikajanasta onkin tullut pitkä: “Vanhimmat tämän albumin ideani ovat 10 vuotta vanhoja. Vaikka olemme tehneet Leevin kanssa lauluja kimpassa jo 20 vuotta Madetojan musiikkilukiosta saakka ja työ sujuu jouhevasti, ei näiden biisien vaatimaa työmäärää voi edes kunnolla tajuta.”

Artistina ja muusikkona erityisen monipuolinen Teemu muistetaan vuoden 2014 Tangokuninkaana, jolloin hän voitti kilpailun tangomaailman ulkopuolelta tulleena yllätyskilpailijana. Lisäksi hän on tulkinnut viime vuosien aikana paljon viihde- ja iskelmämusiikkia, mutta siirtynyt yhä enemmän popmaisempaa ilmaisua ja sävelmaailmaa kohden. Laulutekniikkaansa Teemu on hionut Sibelius-Akatemiassa musiikinopettajan ja klassisen laulun opinnoilla. Hän tuottaa ja levyttää kaikki kappaleet oman bändinsä kanssa, jonka kanssa yhteissoitto on hioutunut huippuunsa lähes 200 keikan vuositahdilla. Levyn julkaisee Yume Records ja jakelee Playground Music.

acebook.com/teemuroivainenofficial