In English

MagnumLive

Suomalaisen tangon tarina saa jatkoa kevään konsertteina

JULKAISTU 08/03/2018
Suomalaisen tangon tarina, RTeemu Roivainen, Amadeus Lundberg, Hannu Lehtonen

Ihastusta herättäneiden Susanna Haaviston ohjaamien ja käsikirjoittamien, menestyksekkäiden nostalgiakonserttien sarja saa jatkoa, kun ympäri Suomea kiertää keväällä 2018 ”Siks’ oon mä suruinen – suomalaisen tangon tarina”. Ensimmäiset konsertit esitettiin täyteen myydyille katsomoille syksyllä 2017. Kevään konserteista ensimmäinen nähdään Hämeenlinnassa perjantaina 9. maaliskuuta.

Konsertissa tangokuninkaallisten upea kolmikko Amadeus Lundberg, Hannu Lehtonen ja Teemu Roivainen tulkitsevat illan tangoja kukin omalla, persoonallisella voimallaan. Takuuvarmana tukena konsertissa solisteja säestää Juha Tikan tango-orkesteri.

”Minkälainen musiikki suomalaista koskettaa, minkälainen rytmi sytyttää ujon suomalaisuuden ytimen ja saa miehen ja naisen katseet ja vartalot kohtaamaan?” Näitä pohti Toivo Kärki asemasodan aikaan. Hän päätyi yhdistämään slaavilaisen romanssin ja saksalaistyyppisen ”marcheeraavan” poljennon. Ensimmäinen varsinainen suomalainen tango oli Kärjen säveltämä ja Kerttu Mustosen sanoittama Liljankukka.

Konsertissa kuullaan Kärjen lisäksi Unto Monosen, Olavi Virran ja monien muiden suomalaissäveltäjien unohtumattomia tangoklassikoita, kun suomalainen tango ja sen tarina matkaavat läpi itsenäisen Suomen.

Kiertue kevät 2018

Pe 09.03. Hämeenlinna, Verkatehdas, klo 19
Ke 28.03. Iisalmi, Kultturikeskus, klo 19
Ti 17.04. Pieksämäki, Poleeni, klo 18
To 26.04. Helsinki, Kulttuuritalo, klo 19
Su 29.04. Salo, Teatteri Provinssi, klo 15
Ti 29.05. Jyväskylä, Paviljonki, klo 19

Liput alk. 36 €. Ennakko: Ticketmaster.fi / Lippu.fi / Lipputoimisto / konserttitalot

Siks oon mä suruinen, konsertti, Amadeus Lundberg, Hannu Lehtonen, Teemu Roivainen