In English

MagnumLive

Miljoonasateen kappale sai uudelleenkäsittelyn Jon Landlordin hyppysissä

JULKAISTU 19/01/2018
Jon Landlord, Isto Hiltunen, Juri Gagarin

Kasaridinosaurus Jon Landlord (oik. Jari Salonen) jatkaa retrojulkaisujaan. Tällä kertaa käsittelyssä Miljoonasateen hitti Lapsuuden sankarille vuodelta 1987.

• Kappale Spotifyssa

– Se on suosikkibiisejäni 80-luvulta. Lisäksi olen aina tykännyt Miljoonasateesta. Bändi perustettiin kotikaupungissani Jyväskylässä, joten bändin biiseistä tulee aina mieleen nuoruus kotikulmilla, toteaa Landlord. – Isto Hiltusella oli joku vuosi sitten coverbändi Miljoonasateen kitaristi Matti Nurron kanssa. Lisäksi olen tehnyt vuosien saatossa lukuisia sanoituksia Iston levyille. Pyysin Istoa mukaan laulamaan uusversiolle, ja hän lupautui heti. Myös Miljoonasateen Heikki Salo näytti peukkua tälle versiolle.

– Tämä uusversio tehtiin samalla kaavalla kuin aiemmat Landlord-biisit eli vierailija laulaa säkeistöt ja minä laulan mukana kertseissä. Tästä tuli hieno biisi, joka kasvaa koko ajan kohti loppua, hehkuttaa Landlord, retromusiikin suurlähettiläs.

– Biisissä kerrotaan Juri Gagarinista, avaruudesta ja lentämisestä! Musiikkivideo kuvattiin Linnanmäen Linnunradalla. Se avattiin meitä varten, ystävällinen teko Linnanmäeltä, kiitos heille, kertoo Landlord. – Biisissä on suuri sanoma. Siinä toivotaan rauhaa maailmaan ja kritisoidaan asevarustelua. Uusversio tehtiin perinteitä kunnioittaen, toivottavasti pidätte siitä.

Jon Landlord on tullut tutuksi kotimaisien kasaribiisien uusversioista, joilla vierailee tunnettuja artisteja fiittailemassa. Jon Landlord eli Jari Salonen on suosittu vinyyli-Dj sekä sanoittanut useita hittibiisejä eri artisteille. Hän on myös ysäribändi 2. Maanantain perustajajäsen, jonka ”Mixet tahdo olla munkaa” on klassikko. Suomessa on myyty melkein miljoona myytyä levyä joissa Landlord-Salosen sanoituksia. Jon Landlord on valinnut tulkittavaksi uusversioille nuoruudestaan mieluisia biisejä, joita hän on myös vinyyleiltä soittanut Dj-keikoilla 80-luvulla.

”Lennä Juri Gagarin, lennä Juri Gagarin, tule elävänä takaisin.” 


Jon Landlord feat. Isto Hiltunen – Lapsuuden sankarille, cds & musiikkivideo
kesto 4’07, ISRC  FIMGM1800003 / Novelty (MGM-462)
Säv. & san. Heikki Salo, sov. Heikki Salo, Matti Nurro, Olli-Pekka Heikkinen, Ari Laaksonen, Jarmo Hovi