In English

MagnumLive

Mikko Mäkeläinen tuo vanhan hitin tähän päivään

JULKAISTU 09/06/2016
Mikko Mäkeläinen, Myrskylyhty

Mikko Mäkeläisen kesän täyttää täysi keikkakalenteri ja sitä siivittää uusi single: Mikko julkaisee nyt nostalgisen vanhan Oi niitä aikoja -hitin. Kappale on tehty yhdessä hänen yhtyeensä Myrskylyhdyn kanssa. Tässä Mikon mietteet lämmitetystä kappaleesta.

– Uutta keikkaohjelmistoa suunnitellessani selailin vanhoja nuottikirjoja, jolloin silmiini osui tämä kappale. Kappaleen nimi Oi niitä aikoja johdatti ajatukseni menneisyyteen. 16 vuotta laulajana on pitkä aika, joten muisteltavaa oli paljon. Hymyssä suin muistelinkin menneitä vuosia ja sen aikana kokemiani musiikillisia seikkailuja. Oi niitä aikoja.

– Niistä muistoista syntyi ajatus, josko tämän laulun voisi sovittaa uudelleen tähän päivään. Muistojen saattelemana sovitus syntyikin todella vaivattomasti ja jo heti ensimmäisistä yleisölle soitetuista kerroista pystyin vaistoamaan, että tämä sovitus vanhasta klassikosta toimi oikein hyvin. Myös yleisön mielestä, josta oli osoituksena positiivinen palaute ja täysi tanssilattia. Siitähän se haave sitten lähtikin, josko tämän laulun saisi myös levylle asti.

– Nyt haaveeni on toteutunut ja kappale on vihdoinkin levyllä. Voin aidosti sanoa, että olen todella tyytyväinen lopputulokseen. Kappale on kuin tehty kesälavoille, sillä tarttuva meininki ja osuvat sanat. Kappaleessa ei ole unohdettu kuitenkaan sen alkuperäisiä 60-luvulle ulottuvia juuria: Niitä kunnioitetaan levytyksessä käytetyillä aidoilla, perinteisillä instrumenteilla.

• Katso Mikko Mäkeläisen keikkakalenteri.

Oi niitä aikoja on jo kuunneltavissa ennakkoon Youtubessa. Virallisesti kappale julkaistaan juhannukseksi.Mikko Mäkeläinen, Myrskylyhty, Oi niitä aikoja

Mikko Mäkeläinen & Myrskylyhty – Oi niitä aikoja, CDS
Julk. 17.6.2016
Kesto 3’14, MGM-413, FIMGM1600051
Säv. Boris Fomin
Suom.san. Reino Bäckman
Sov. Mikko Mäkeläinen, Myrskylyhty

Muusikot
Timo Luostari: kitarat
Riku Nummela: basso
Aleksi Koivu: rummut, percussion
Jouni Nieminen: piano, taustalaulu
Samuli Jokinen: urut, harmonikka

Tuottajat: Mikko Mäkeläinen, Asko Luomala
Äänitys & miksaus: Musiikkifarmi
Masterointi: Mediabullet, Ora Turunen
Vastaava tuottaja: Kalevi Puonti

facebook.com/mikkomakelainenofficial