In English

MagnumLive

Matti Nykänen tähdittää omaa revyytään

JULKAISTU 06/02/2017
ShowNot, Revyy, Matti Nykanen

Mäkikotkan uusi aluevaltaus: Matti Nykänen tähdittää omaa revyytään!

Huhtikuussa ensi-iltansa saa 100-vuotisen Suomen kunniaksi kotimainen, sinivalkoinen musiikki-ilottelu, jonka tähtenä loistaa itse Matti Nykänen. Matti nähdään nyt ensimmäistä kertaa revyytähtenä ja ylipäätään näyttämöestradilla. Esityksen muina tähtinä ovat Meiju Suvas ja Drag-artisti Divet alias Marko Vainio, Esa Nummela ja Anniina Jokinen. Hauskana yksityiskohtana estradilla nähdään myös virtuaali-Matti, joilla Matti vie tarinoita eteenpäin, ennakkoon nauhoitettujen klippien avulla.

– Olin heti mukana, kun esityksen tuottaja Esa Nummela tällaista, minulle hiukan erikoisempaa juttua ehdotti. Keikkojahan mulla on hurjasti takana, mutta kyllä tämä tämmöinen teatterijuttu jännittää aika paljonkin. Tosin olen sitä mieltä, että jos ei jännitä, niin eihän siitä mitään tule. Ja minähän esitän showssa vain itseäni, niin eihän siinä silloin mitään näytellä tarvitse, Matti nauraa.
– En ole halunnut puuttua esityksen käsikirjoitukseen. Iloista ja viihdyttävää juttua lähdetään tekemään, ja vaikka sieltä varmasti tulee esille joitain vaikeitakin juttuja, niin mitäs sitä totuutta muuttelemaan.
 
Matti Nykänen – Show Not! –esityksen esityksen ensi-ilta nähdään Matin omilla synnyinkonnuilla, Jyväskylän Cumulus Resort Laajavuoressa lauantaina 8.4.2017, ja seuraavia esityspaikkoja ovat Hämeenlinna ja Ikaalinen ja Somero. Kaiken kaikkiaan esityksiä tullaan näkemään kolmisenkymmentä ympäri Suomen.

Revyyn on ohjannut ja käsikirjoittanut Arto Nieminen. Runsaasti musiikkia sisältävän revyy-ilottelu-hupailun teemana on Matti Nykänen ja hänen värikäs elämänsä. Revyy on kunnianosoitus maailman kaikkien aikojen parhaalle mäkikotkalle, nelinkertaiselle olympiavoittajalle. Esitys ei ole otsa rypyssä tehty elämänkerta, vaan vauhdikas naurupommi, jonka seurassa ei voi välttyä hymyn nousemisesta huulille. Show sisältää sketsejä, irtiottoja ja paljon aiheeseen sopivaa tai täysin sopimatonta musiikkia. Aiheet, roolit, biisit, laulut, tarinat, ne vaihtuvat lennossa yhtä vauhdikkaasti kuin Matilla sukat jalassa. Esityksessä nauretaan Matin kanssa yhdessä, emme hänelle, sillä mestarin omin sanoin: Elämä on ihmisen parasta aikaa!

Revyyn tähdet ovat:

Olympiavoittaja, itse Matti Nykänen
Iskelmätähti Meiju Suvas
Drag-artisti Divet alias Marko Vainio
Laulaja-näyttelijä Esa Nummela
Laulaja-näyttelijä Anniina Jokinen
Fifty-Sixty livebändi, kapellimestarinaan Samuli Jokinen
And The Very Special Guest Star: “Virtuaali-Matti Nykänen”

• Katso Matti Nykänen – Show Not -tapahtuman sivu ja esitykset ja lipputiedot.

Matti Nykänen, Show Not, revyy, Meiju Suvas, Marko Vainio, Esa Nummela

Kuvassa revyytähdet Marko Vainio, Matti Nykänen, Esa Nummela, Meiju Suvas (kuvasta puuttuu Anniina Jokinen). Kuva (c) Aller Media Oy.

Käsikirjoittaja-ohjaaja Arto Niemisen, näkemys revyyn teostoa:

”Muistan Oslon sumun, Sarajevon kummun, Calgaryn triplan ja seuranneen humun. Sumusta humuun ja välillä ohutta yläpilveä. Matti Nykänen on suuria tunteita herättävä suuri suomalainen. Matti on kaikkein suurin myös palstamillimetreissä mitattuna. Ainoastakaan Suomen kansalaisesta ei ole kirjoitettu lehtiin, kirjoihin ja nettipalstoille niin runsaasti tekstiä kuin hänestä. Tulevaisuus tuonee tullessaan vielä reippaasti lisää.

”Siispä, kun minulle tarjottiin mahdollisuutta olla yksi ’Matti-kirjoittaja’ lisää, tartuin haasteeseen hymy suupielessä. Tavattuani sankarimme oli esityksen muoto täysin selvä: Revyy-reportaasi kirkuvine lööppeineen! Eli Matti Nykäsen uraa kunnioittaen ja elämää kuvaten huumorin ja musiikin keinoin. Mukana myös ajankuvia, onhan Matti vaikuttanut jo neljällä vuosikymmenellä. Onnekseni shown työryhmä on osittain tuttua, joten selittelyt on sujuvasti silitelty.

”Teille tehtynä – Tässä muodossa – Matti Nykänen! Olkaa hyvä.”

(Karikatyyrikuva: Janne Markkanen)