In English

MagnumLive

Maarit Peltoniemi – Nuttu nurin, onni oikein

JULKAISTU 13/01/2017
Maarit Peltoniemi, Kantajat

Pitkän linjan laulaja, Maarit Peltoniemi julkaisee uutuussinglensä luottavaisin ja toiveikkain mielin. Ensilevytys v. 1998, Haaveiden laiva, nosti hänet musiikkikansan tietoisuuteen, josta jatkoa seurasi levytys / vuosi -vauhdilla ison levy-yhtiön, EMIn huomassa. Radiohittejä ponnahti joka levyltä: Haaveiden laiva, Kun suudellaan, Hiekkaan piirretyt sydämet, Vain ajan hiekkaa sekä Myrskyn maa.

• Kuuntele Maarit Peltoniemi – Nuttu nurin, onni oikein (Youtube)

Tämän päivän hieman haasteellisessakin musiikkibisneksessä, Maaritin punaisena lankana on peräänantamattomuus sekä positiivinen asenne. Rakkaus musiikkiin ja sen tekemiseen kantaa edelleen ja kaikkihan on loppujen lopuksi kiinni siitä hyvästä laulusta ja sen löytämisestä.

Nyt julkaistavan laulun Nuttu nurin, onni oikein sävellys on Kai Jämsän käsialaa, sanat Minna Immosen kynästä. Laulun tekstistä jokainen kuulija varmasti löytää tarttumapintaa. Maarit kertoo vääntäneensä tovin, jos toisenkin kättä sanoittaja Immosen kanssa kertosäkeen jetsulleen-sanasta. Se muistuttaa laulajatarta edelleen Eino Valtasen 70-luvun hitistä, jota tuohon aikaan joutui usein isän levysoittimesta kuuntelemaan. Korvamatona soi alvariinsa Justiinsa juu ihan jetsulleen. Se oli aikaa, jolloin hän lauloi vielä hyppynaru-mikrofoniin, jonka toinen pää oli kytketty ”vahvistimeen” eli sähköhellaan. Laulajan urasta oli toki vahva visio jo silloin. Jetsulleen jäi lauluun ja nyt se tuntuu todella hyvältä.

Nuttu nurin, onni oikein on nyt kolmas yhteistyö Kai Jämsän kanssa. Ensimmäinen julkaisu oli ”Pihamaan pienet kivet ja toinen Kantajat, josta on myös julkaistu video.

Maarit kertoo:

– Kaitsun Konehuone studiolla on aina kiva vierailla, joskaan helpolla siellä ei artisti pääse. Mestari Jämsä on sen luokan ruoskija, että maitohapoilla oltiin lauluraidan äänityksen jälkeen vielä Alavuden Shellilläkin paluumatkalla kotiin. Kappaleessa kuten elämässäkin mennään joskus polvilleen, mutta asenteella ja todellisen onnen löytämisellä ja havainnoimisella sieltä noustaan. Maaritin mielestä tämä on kepeä ja tarttuva ralli, jossa melodia kuljettelee, hänelle itselleen kovin todentuntuista tekstiä alusta loppuun.

Tulevaisuuteen Maarit asennoituu toivomalla paljon keikkoja, joita hän ottaa ilolla vastaan pienimuotoisista juhlista isompiin lauteisiin. Kaikki hoidetaan yhtä suurella intohimolla ja ammattimaisella otteella ja asenteella.

Maarit Peltoniemi, Nuttu nurin onni oikein, single

Maarit Peltoniemi – Nuttu nurin, onni oikein, CDS
Julk. 20.1.2017
Kesto 3’36 – FIMGM1700004 – MGM-426
Säv. & sov. Kai Jämsä, san. Minna Immonen
c & p 2017 MagnumLive Oy