In English

MagnumLive

Kuunkuiskaajista ja Värttinästä tuttu Susan Aho soolouralle

JULKAISTU 10/12/2019
Susan Aho, Värttinä, Kuunkuiskaajat, naishaitaristi

Värttinästä ja Kuunkuiskaajista tuttu Susan Aho on tehnyt musiikkia maailmanmusiikista lastenlauluihin sekä iskelmistä, laulelmiin. Kansainvälisilläkin lavoilla jo vuosia esiintynyt Susan on kokenut artisti, joka on edustanut Suomea Euroviisuissa Oslossa, säveltänyt Värttinän jäsenenä musiikkia suurmusikaaliin The Lord of the rings yhdessä maailmankuulun intialaisen säveltäjä A.R Rahmanin kanssa, sekä kiertänyt ympäri maailmaa eri kokoonpanojen kanssa. Edelleen Susan keikkailee myös Varttinän kanssa, mutta nyt on soolomusiikin aika. 

Susan Aho on säveltänyt ja kirjoittanut uusia lauluja. Lauluja, jotka ovat artistin itsensä mielestä hänelle sitä kaikkein ominta musiikkia. Ensimmäinen singlejulkaisu nimeltään Tulevaan julkaistaan tammikuun 7. päivä. Se ennakoi vuoden 2020 keväällä julkaistavalta täyspitkää soolodebyyttialbumia

Keikoilla ja levyllä laulujen teksteissä kuullaan tarinoita menneestä ja tulevasta, syviä mietteitä, romantiikkaa, draamaa, pilkettä, flirttiä ja ironiaa. Elämää sellaisena kuin se on. Lauluja kuunnellessa voi helposti samaistua tarinaan ja tunnistaa niistä oman elämänsä. 

Myös vanhat tutut ikivihreät iskelmät ja laulelmat ovat lähellä Susanin sydäntä. Elämänläheiset laulut, kaunis ääni haitarin säestämänä, sekä aito ja valovoimainen olemus lavalla pysäyttää ja vie kuulijan hetkeksi pois arjesta. Suomalaista laulumusiikkia aidoimmillaan. 

• Tunnelmia tulevalta levyltä kuultiin 5.12. Parempi elämä lapselle -joulukeräysohjelmassa (AlfaTV).