In English

MagnumLive

Jamppa Tuominen – Aamu toi, ilta vei

Jamppa Tuominen – Aamu toi, ilta vei -viihdekonsertissa kuulemme lauluja ja tarinoita Jamppa Tuomisen elämästä.

Suurien tunteiden tulkin, edesmenneen Jamppa Tuomisen iskelmäura starttasi 40 vuotta sitten iki-ihanalla laululla Aamu toi, ilta vei. Tämän päivän iskelmätähdet haluavat kunnioittaa rakastettua artistia ja hänen laulujaan muistoja herättävässä konsertissa, jonka solisteina kuullaan Eija Kantola, Teemu Roivainen, Aki Hietala ja Jaana Raivio. Konsertissa kuullaan tarinoita ja muistoja Jamppa Tuomisen elämästä ja hänen suosituimmat hittinsä, nimikkokappaleen lisäksi muun muassa Kevään ensi kukkanen, Vesipisaroiden laulu ja Kuumat kyyneleet. Kiertueen musiikista vastaa Omega-orkesteri.

Kiertueen kaikki tähdet ovat tuttuja konserttilavoilta ja he ovat esittäneet sekä osin myös levyttäneet Tuomisen kappaleita uransa varrella. Tangomarkkinat-laulukilpailusta tutut Eija Kantola ja Teemu Roivainen ovat tutustuneet Jampan musiikkiin vuosien varrella. Jaana Raivio (Jamppa Tuomisen sisaren tytär) ja Aki Hietala on niin ikään tulkinneet paljolti Tuomisen musiikkia.

Jarmo ”Jamppa” Tuominen ponnahti koko kansan tietoisuuteen vuonna 1976 Iskelmähaavi-kilpailun kautta Veikko Juntusen säveltämällä levytyksellään Aamu toi, ilta vei (1977). Jampan useat levytykset ylittivät jopa 50 000 myydyn levyn huiman timanttilevyrajan. Jampan viimeiseksi jäänyt 17. soololevy Kukkivat ruusut kerran ilmestyi vuonna 1995.

Konsertin kesto noin 2 tuntia (sis. väliaika).

Konsertin tuottaa MagnumLive.

 

  Jamppa Tuominen

Kerro kaverille tapahtumasta


  Ajankohtaista

  Kaikki tapahtumat

  eija_kantola15_600x400

  Eija Kantola on loistanut tähtitaivaalla jo pitkään – kirkkaimpien naisartistien tähtikaartissa. Yhteensä artisti on julkaissut jo 19 albumia, ja hänet on palkittu myös kultalevyillä. Eijan varsinainen laulajanura starttasi vuonna 1992, kun hän voitti Tangokuningatar-tittelin. Sitä ovat seuranneet Syksyn Sävel -voitto, Suomen Euroviisukarsinnan kakkossija, Emma- ja Iskelmä Finlandia -ehdokkuudet sekä monet konserttikiertueet puhumattakaan tuhansista keikoista, joita taiteilija on uransa varrella tehnyt. 2015 vuoden lopulla Eija palkittiin Kullervo Linna Säätiön tunnustuksella. Vuonna 2012 sensuelli laulajatar juhli 20-vuotiasta taiteilijajuhlavuottaan, joka piti sisällään kaksi suurta konserttikiertuetta ja kaksi albumia: studioalbumin Peili ja tuplaCD:n Yön kuningatar – kaikkien aikojen parhaat.  Eija Kantolan tammikuussa 2016 julkaistava Kadonneet laulut -albumi kätkee sisäänsä vanhoja hittiklassikkoja ”c-kasettiaikakaudelta”. Levy on tuotettu huolella ja sen taustoista vastaa Mika Toivasen studio-orkesteri isoine viuluryhmineen.  Singlelohkaisuina levyltä on kuulu Vesipisaroiden laulu (Jamppa Tuomisen tutuksi tekemä) ja Rakkauden leikki sekä Pikku lurjus.

  Teemu Roivainen, Jamppa Tuominen -konsertti

  Teemu Roivainen kruunattiin Tangokuninkaaksi vuonna 2014. Kruunaus avasi uusia polkuja jo pitkään musiikkialalla olleelle Teemulle. Teemu tunnetaan laaja-alaisesta osaamisestaan musiikkialalla yli genrerajojen. Häneltä taittuvat luontevasti niin konserttiesiintymiset, showproduktiot kuin tanssilavakeikat. Teemu on ollut mukana monilla konserttikiertueilla ja showproduktioissa, joista mainittakoon mm. menestyksekkäät Helsinki Casinon Show & Dinner -esitykset.

  Roivaisen oma ensimmäinen sooloalbumi on nimeltään Sydämesi tyhjä huone (2015). Lisäksi Teemu on julkaissut duettoalbumin Tonight yhdessä Saara Aallon kanssa (2015) ja lukuisia singlejä. Esiintymisten ohessa Teemu on valmistunut musiikin maisteriksi Sibelius-Akatemiasta. Laulamisen lisäksi Teemu taitaa myös pianon ja kitaran soiton. Taitava moniosaaja on ollut myös tuottamassa musiikkia erinäisissä musiikkiprojekteissa.

   

  Aki Hietala, Jamppa Tuominen -konsertti

  Aki Hietala on laaja-alainen laulaja ja muusikko. Hän on keikkailun ohessa opiskellut aluksi musiikkileikkikoulunopettajaksi ja laulunopettajaksi ja myöhemmin vielä musiikin aineopettajaksi sekä luokanopettajaksi. Aktiivista viihdemuusikon päätoimista työtä hän on tehnyt yli kaksikymmentä vuotta. 1990-luvun puolen välin tienoilla Aki Hietalan ura laulajana kääntyi huimaan nousuun; pari levyä tehtiin Warner Music Finlandille ja seitsemän vuoden ajan hän elätti itsensä laulamalla. Ensimmäisen pitkäsoittonsa ”Rakkauden Pilvitarha” Hietala julkaisi 1997. Solistiuran lisäksi Hietala on toiminut pitkään tanssiorkesterissa laulavana rumpalina. Aki Hietala on ollut laulajana mukana tekemässä tanssi- ja iskelmämusiikkia, klassista musiikkia ja muusikkona tyylilajeja on ollut enemmänkin. Laulun lisäksi Hietalan instrumentteja ovat mm. rummut ja saksofoni. Tällä hetkellä Aki Hietala toimii myös musiikinopettajana Pieksämäellä Sisälähetysseuran oppilaitoksessa.

  Jaana Raivio, Jamppa Tuominen -konsertti

  Jaana Raivio – Jamppa Tuomisen sisarentytär – on laulaja ja lauluntekijä, joka on esiintynyt melkein kahden vuosikymmenen ajan. Jaana laulamat laulut soivat tiuhaan radioaalloilla ja hän on esiintynyt myös artistivieraana eri tv-ohjelmissa. Jaana on toiminut teatterissa, niin musiikin tekijänä kuin näyttelijänä sekä säveltänyt ja sovittanut musiikkia kuoroille ja lauluyhtyeille. Jaana Raivio on julkaissut kaksi sooloalbumia ”Enkelin Unta” ja ”Kuuletko sen kuiskauksen” ja ollut mukana monissa muissa julkaisuissa, mm ”Jamppa Tuominen tribute”-levyllä. Kirjoittamissaan lauluissaan Jaana on pyrkinyt monipuolisesti käyttämään ja yhdistelemään eri musiikkityylejä niin klassisen, pop-jazzin kuin kansanmusiikin saralta.

  omega_gray_rgb16_600x400

  Omega-orkesteri. Omega on pitkään Eija Kantolan rinnalla tuhansilla tanssikeikoilla ja myös monissa konserteissa ja kiertueilla soittanut orkesteri. Ammattitaitoisista muusikoista koostuva yhtye on nähty myös monilla omilla keikoilla iskelmäkansaa viihdyttämässä.
  Yhtyeessä soittavat:
  Josi Kandelin, kitarat, laulu
  Pekka Ronimus, koskettimet, laulu
  Tuomas Tykkälä, basso, laulu
  Esa Hiltunen, rummut, laulu