In English

MagnumLive

Jarkko Honkasen Taottua rautaa ennakoi albumia, katso musiikkivideo!

JULKAISTU 17/05/2021
Jarkko Honkanen, sinlge

Jarkko Honkanen ottaa seitsemännellä albumillaan reilun askeleen pop-iskelmän suuntaan. Tulevalla levyllä kaikki tekstit ovat hänen omaa käsialaansa. Levyn sävellykset, sovitukset, sekä tuotanto ovat pitkänlinjan lauluntekijän, Esa Elorannan tunnistettavaa jälkeä.

Kaverusten yhteistyö sai alkunsa pari vuotta sitten ja samalla uusi albumi sai alkusysäyksen. Jarkko kirjoitti puhuttelevia näkökulmia parisuhteesta, ja Eloranta sävelsi tarinat raikkaasti eloon.

– Saimme viritettyä luovan ja antoisan tunnelman studiosessioihin, ja se välittyy myös tällä ensimmäisellä singlellä. Lopputulos on Jarkon näköistä, tuoretta, rehellistä ja tunteikasta poppia, viittaa Eloranta levyntekoprosessiin.

 

Taottua rautaa -kappale (säv. ja sov. Esa Eloranta, san. Jarkko Honkanen) on kuvaus kahden toisillensa vieraan ihmisen kohtaamisesta, epävarmuuden tunteista, sekä heittäytymisestä ennen yhteistä matkaa.

– Rehellisten ja osaltaan henkilökohtaisienkin tekstien esilletuonti vaatii rohkeutta. Siinä on ovet ja ikkunat täysin selällään ja alttiina aivan kaikelle, kuvailee Jarkko tuntojaan uuden singlensä julkaisun kynnyksellä.

Jarkko Honkanen on tunnettu 25 vuoden ajalta keikoistaan ympäri Suomen, sekä sanoituksistaan useille suomalaisille esiintyjille. Viimeisimpänä Pate Mustajärven tuoreimmat Esa Elorannan säveltämät singlekappaleet: Balladi kadonneesta (duetto Nina Tapion kanssa), Jos maailma on pystyssä huomenna sekä Älkää jättäkö.