In English

MagnumLive

Italialaisen musiikin konsettikiertue starttaa

JULKAISTU 07/02/2020
mambo italiano, teijo lindstöm, tomi metsäketo, milana misic

Italialaisen musiikin kiertue Mambo Italiano kiertää 13 konsetin voimalla. Solisteina Tomi Metsäketo, Milana Misic ja Amadeus Lundberg / Teijo Lindström. 

Italialaisen musiikin konserttikiertue kiertää kevätkaudella konserttitaloissa. Illan aikana viihdytään suomalaisille rakkaiden, nostalgisten italialaisten laulujen parissa ja kuullaan hittejä eri aikakausilta, myös mm. maailmantähtien kuten Pavarottin ja Bocellin tutuksi tekemiä kappaleita. Luvassa on nostalgiaa ja romantiikkaa, ripaus italialaista temperamenttiakin. Mambo Italiano vie kuulijan myös vauhdikkaampiin tunnelmiin kepeiden italoiskelmien kautta. Kappaleina soi ihastuttavia nostalgiakappaleita, mm. Kertokaa se hänelle, Maruzzella, Caruso ja Hopeinen kuu.

Metsäketo tunnetaan nimenomaan italialaisen musiikin tulkitsijana, ja nyt hän pääsee jälleen välittämään näitä hienoja säveliä yleisölle.

– Italialaiset kauniit melodiat ovat syystä säilyneet ja soineet ihmisten elämissä kautta historian, kertoo Tomi, joka on myös opiskellut laulua Italiassa. – Illan ohjelmistooni kuuluu mm. Chitarra Romana (Roomalainen kitara) sekä Parla Più Piano (Kun puhut rakkaudesta hiljaa). Mielestäni vanhemmissa sävellyksissä löytyy kauneutta ja syvyyttä usein aivan eri tasolla, kuin nykyajan musiikissa.

Musiikkikärpänen sai otteen Milanasta jo hyvin pienenä ja musiikkikasvatus tapahtui osaksi perheessä, italialaisen musiikin ollessa hyvin läsnä. – Valmistaudun innolla esittämään tunnettuja italialaisia kappaleita, joissa tunneskaala on laaja. Mukana on mm. riemua elämästä, kalastajakylän tunnelmaa sekä syvää rakkautta, kertoo Milana.

– On syytä hymyyn. Pääsen esittämään konserttisaleissa rakastamiani italialaisia lauluja. Suurta tunteen paloa on siis luvassa, iloitsee uljasääninen vuoden 2017 Tangokuningas Teijo Lindström.

– Olen saanut suurta inspiraatiota italialaisista laulajista ja iltaloiskelmiä on kuulunut aina omaan ohjelmistooni. On upeaa päästä jälleen tulkitsemaan suomalaisten rakastamia lauluja, pohtii Amadeus, joka on myös levyttänyt mm. Olavi Virran tutuksi tekemiä italialaisia kappaleita.

Keväällä 2020 konsertoidaan 13 konsertin voimalla, joista kaksi esitetään Tallinnassa.

La 8.2. Kangasala, Kangasalatalo, klo 15 (loppuumyyty)

La 15.2. Karkkila, Karkkilasali, klo 18 (Lippu)

To 27.2. Espoo, Sellosali, klo 19 (Lippu)

Näissä kolmessa konsertissa solisteina Tomi Metsäketo, Milana Misic ja ennakkotiedoista poiketen Teijo Lindström.

Seuraavissa konsertissa solisteina Tomi Metsäketo, Milana Misic ja Amadeus Lundberg:

La 7.3. Porvoo, Grand Porvoo, klo 18 (Lippu)

La 21.3. Rovaniemi, Korundi, klo 15 (TM)

Su 22.3. Oulu, Madetoja, klo 16 (TM)

Ke 25.3. Pieksämäki, Poleeni, klo 19 (TM)

La 28.3. Kotka, Kotkan konserttitalo, klo 18 (Lippu)

La 4.4. Rauma, Rauma-sali, klo 18 (Lippu)

To 16.4. Tampere, Tampere-talo, klo 19 (Lippu)*

Pe 17.04  Mikkeli, Mikaeli, klo 19 (TM)

Ma 20.4. Konserttimatka Tallinnaan

Ti 21.4. Konserttimatka Tallinnaan

Liput alk. 36 e (+ palv.maksut) Ticketmaster / Lippu.fi.

Tapahtuman sivut: