In English

MagnumLive

Henkka & Kulkurit juhlii 15-v. matkaansa uuden CD:n ja risteilyn voimalla

JULKAISTU 10/12/2018
Henkka & Kulkurit, Aikajana

Henkka ja Kulkurit juhlii 15-vuotista taivaltaan. Sen kunniaksi julkaistaan albumi Aikajana. Levyä juhlitaan juhlaristeilyllä, Helsingistä starttaavalla Silja Europalla 11.– 12.12.2018. 

Henkka Potkonen valottaa 15-vuotista taivalta ja Aikajana-levyn sisältöä:

– Vuodet ovat menneet todella nopeasti. Levyä koostaessa tajusi, että on sitä jotain tullut tehtyä, ja muistoihin palasi useita tilanteita ja tunnetiloja vuosien varrelta. Päällimmäisenä soittokaverit, studiot ja halu synnyttää jotain uutta. Se tunne ei ole kadonnut mihinkään, vaan tälläkin hetkellä tehdään töitä ja koetaan elämyksiä musiikin teon ja esittämisen kautta. 

– Ensimmäisestä levytyksestä on tosiaan kulunut jo viisitoista vuotta. Muistan vieläkin elävästi sen fiiliksen, kun sain ensimmäisen oman sävellyksen ja sanoituksen kakistettua ulos vuonna 2003. Sehän tapahtui hyräilemällä Saan aikaa -kappaleen melodiaa ja sanoja bändikaverille. Kappale pääsi julkaisunsa jälkeen mukavasti paikallisradioiden soittoon. Se antoi uskoa tulevaisuuteen ja rohkaisi sävellystyöhön. 

Albumi on siis läpileikkaus Henkka & Kulkurien tuotannosta vuodesta 2003 tähän päivään. Sillä on kolme H&K-albumeilla ennen julkaisematonta kappaletta, joista kaksi Henkka & Kulkureiden uusia livetaltiointeja: Markku Impiön säveltämä ja sanoittama Minun tuulessa soi, jonka Kaija Koo on tehnyt tutuksi, sekä Matti Ruohosen ja Veepee Lehdon ”discohumppa” Idän pikajuna. Livenauhoitukset tehty Tottijärven Hämyksellä 18.8.2018.

– Nämä kappaleet valkoituivat levylle, kun kyselimme somessa faneiltamme, mitä kappaleita he haluisivat mukaan albumille. Siinähän se valinta sitten oli: Minun tuulessa soi ja Idän pikajuna. Kappaleet ovat olleet toivottuja keikkaseteissämme ja taltioimme ne keikallamme elokuussa, kertoo Henkka.

– Levyltä löytyy useita bändin omia sävellyksiä, mielenkiintoisia covereita, sekä maineikkaiden säveltäjien / sanoittajien teoksia. Yksi näistä on viimeisimpiin levytyksiin kuulunut ja radioiden soittolistoilla pysyvä Sinä sinussa, johon sanoitukset on tehnyt kokenut hittinikkari Eija Hinkkala yhteistyössä Somerin Petrin kanssa. Aikajanan kokonaisuudella kuullaankin siis nuoruutta, kasvamista, kokeilua ja kokemusta.  

Tilaa levy kotiisi! 

Uutuutena levyllä on myös Hän tahtoi tanssii, joka julkaistiin singlenä ja musavideona aiemmin tänä vuonna. Mainittakoon levyn 13:sta kappaleesta vielä Henkka Potkosen henkilökohtaisin sävellys ja sanoitus, Pienokainen, Antti Kleemolan säveltämä hitti Et halua tietää, sekä cover-versio Remu Aaltosen 80-luvulla julkaistusta kappaleesta Miks menit pois

– ISO KIITOS kaikille entisille bändikaverille, säveltäjille, tuottajille, äänittäjille, miksaajille, keikkamyyjille ja ennen kaikkea bändin faneille, jotka olette olleet mukana luomassa bändille omaa ja monipuolista aikajanaa. Juhlan kunniaksi julkaistava levy on omistettu teille kaikille, jotka ovat sitä toivoneet ja odottaneet.

 

Henkka & Kulkurit – Aikajana, CD
Julk. 10.12.2018 / MGM-504 / EAN 6430018600789
1. Saan aikaa
2. Niin paljon kuuluu meille        
3. Lähellä sua
4. Pienokainen
5. Miks menit pois
6. Samaa kuuta katsellaan
7. Sateeseen
8. Älä tuu enää yöksi
9. Et halua tietää
10. Sinä Sinussa
11. Hän Tahtoi Tanssii
12. Minun Tuulessa Soi (Live)
13. Idän Pikajuna (Live)
MagnumLive 2018                      

www.henkkajakulkurit.fi
www.facebook.com/henkkajakulkurit