In English

MagnumLive

Hanna Ekolan uusi single Leskenlehti kertoo selviytymisestä

JULKAISTU 09/05/2016
Hanna Ekola, Leskenlehti, single

Hanna Ekolan uusi single Leskenlehti julkaistaan kukan päivänä 13. toukokuuta.

Hanna Ekolan Leskenlehti-single kertoo selviytymisestä ja ikävästä, joka on muuttunut elämän voimaksi ja vimmaksi mennä eteenpäin. Aurinko on palannut, rakkaus kantaa muistona ja elämä saa jatkua valoisana ja rentona.

– Valitsen laulettavakseni lauluja, jotka ovat koskettaneet omaa elämääni ja omaa sydäntäni. Lauluissa pitää olla läsnä inhimillisyyttä, eletyn elämän makua, ripaus rosoisuutta ja pilkahdus toivoa, kertoo Hanna.
– Seitsemän vuotta sitten jäin leskeksi, roudan alla käytiin, mutta nyt on taas auringon ja kesän aika. Menneet kokemukset ovat saaneet muuttua elämän voimavaraksi ja vimmaksi elää tässä hetkessä, elämästä iloiten.

Kai Jämsän säveltämän ja Hannan itsensä sanoittaman laulun tuotannosta ja sovituksesta sekä samalla uudenlaisesta nostalgian ja nykyajan yhdistävästä ”hannasoundista” vastaa Mikko Kierikki.

Hanna Ekola tuli suuren yleisön tietoisuuteen 90-luvun alussa ja on sieltä asti keikkaillut päätoimisesti. Nykyisin noin 70 esiintymisen vuosivauhdilla konsertoiva, kansanartistiksi itseään tituleeraava Hanna tekee sanoituksia myös muille, ja onpa laulajan kynästä syntynyt myös parikymmentä kirjaa. Juuri alkanut yhteistyö levy-yhtiö MagnumLiven kanssa tuo nyt vihdoin kuuluville myös laajan yleisön jo pitkään toivomaa uutta musiikkia, josta ensimmäisenä poimitaan maljakkoon Leskenlehti.

– Leskenlehden kerrotaan saaneen nimensä siitä, että sen kukinto ja lehdet nousevat pintaan eri aikaan, eivätkä ne näe toisiaan. Mutta vaikka toinen on poissa, ne tietävät kuuluvansa yhteen.


Hanna Ekola. Leskenlehti, single

Hanna Ekola – Leskenlehti, CDS
3´48 / FIMGM1600023 / MGM-407
Säv. Kai Jämsä, san. Hanna Ekola, sov. Mikko Kierikki

Hanna Ekola: laulu, taustalaulu
Juha Räisänen: kitara, perkussiot
Kai Jämsä: kitara, taustalaulu
Mikko Kierikki: haitari, piano, kitara, ohjelmointi
www.hannaekola.net