In English

MagnumLive

Georg Ots jatkaa kulkuaan, mukana Amadeus Lundberg, Teemu Roivainen ja Hannu Lehtonen

JULKAISTU 10/01/2017
Georg Ots, Muuttuvat laulut, Amadeus Lundberg, Teemu Roivainen

Georg Otsin lähes ikoninen ääni ja syvä karisma lumosi suomalaiset 1950-luvulta asti. Otsin poikkeuksellinen lahjakkuus ja kyky heittäytyä erilaisiin musiikkityyleihin oli ainutlaatuista.

Susanna Haaviston käsikirjoittamassa konsertissa Georg Otsin vaiherikasta elämää valotetaan tarinoiden, musiikin ja arkistomateriaalin kautta. Rakastettuja lauluja tulkitsevat jo Olavi Virta -konserteissa hurmanneet huippulaulajat Amadeus Lundberg ja Hannu Lehtonen sekä ”uutena äänenä” Teemu Roivainen. Estradilla kohtaavat siis Tangokuninkaalliset. Musiikista vastaa Juha Tikan luotsaama loistava orkesteri.

Konsertti nähdään helmi-huhtikuussa 2017 Kouvolassa, Helsingissä, Porissa, Hämeenlinnassa, Vantaalla, Ähtärissä, Kuopiossa, Mikkelissä ja Savonlinnassa.

Susanna Haavisto kertoo tuotannon vaiheista:
– Georg Otsin ääni on ikoni. Tämän tiesin ja olen sen itse kokenut kuunnellessani hänen lauluaan. Tiesin Otsin elämästä minimaalisen vähän, kun lähdin valmistelemaan konsertin käsikirjoitusta.
Jännittävä tutkimusmatka tuli tästäkin tutustumisesta, kuten viimeksi Olavi Virran kohdalla. Otsin elämä olikin monitahoisempi ja suorastaan fasinoiva käänteissään. Viehättävä uusi tieto laulajasta oli kuvataiteen harrastaminen: Georg Ots maalasi akvarelleja ja piirsi, varsinkin nuorimmalle tyttärelleen. Miten moneen lahjat riittivätkään! Otsin ääni merkitsi kuulijoilleen kaikkialla lämpöä, ymmärrystä ja aina läsnäoloa. Poikkeuksellisen laaja-alaisena hänen monipuolinen musiikillinen uransa oli hämmentävä. Historian rankat käänteet muokkasivat Otsin elämää – ihmisenä ja taiteilijana.

Georg Otsin lähes ikoninen ääni ja syvä karisma lumosi suomalaiset 1950-luvulta asti. Otsin poikkeuksellinen lahjakkuus ja kyky heittäytyä erilaisiin musiikkityyleihin oli ainutlaatuista. Konsertissa kuullaan monia tunnettuja kultaisten vuosikymmenten kappaleita, mm. Saarenmaan valssi ja Moskovan valot.

Kevään 2017 kiertue

su 12.02. Kouvola, Kuusankoskitalo
ti 14.03. Helsinki, Savoy-teatteri
ke 15.03. Pori, Promenadisali
to 16.03. Hämeenlinna, Verkatehdas
su 02.04. Vantaa, Martinus-sali
ti 04.04. Ähtäri, Ähtäri-halli
ke 05.04. Kuopio, Musiikkikeskus
to 06.04. Mikkeli, Mikaeli
pe 07.04. Savonlinna, Savonlinnasali

Konsertit klo 19:00, poikkeuksena Kouvola ja Vantaa klo 15:00.

Muuttuvat laulut – Georg Ots -konsertin ensi-ilta oli Turussa elokuussa 2016 ja sitä esitettiin syyskaudella täyteen varatuille saleille kuuden konsertin verran eri puolilla Suomea. Nyt keväällä 2017 kiertue jatkaa kulkuaan yhdeksän konsertin voimalla ja lippujen myynti on alkanut.

Lippu- ja lisätiedot:
Muuttuvat laulut – Georg Ots
Facebook

Muuttuvat laulut – Georg Ots on jatkoa Susanna Haaviston ohjaamalle ja käsikirjoittamalle hienolle nostalgiasarjalle. Edellinen, jo kolmisen vuotta ympäri Suomea kiertänyt Laulaja Olavi Virta, on ollut menestystarina vailla vertaa. Ensimmäinen Susanna Haaviston työstämä vanhaa iskelmämusiikkia nostalgisoiva tuotanto oli Suomi-Filmin Sävelin.

Kuva: Konsertin treeneissä Hannu Lehtonen, Susanna Haavisto, Amadeus Lundberg ja Teemu Roivanen.

Kuva: Teemu Roivanen, Hannu Lehtonen, Amadeus Lundberg.