In English

MagnumLive

F1-piireistä tuttu Tomi Tuominen julkaisee CD:n

JULKAISTU 20/11/2019
Tomi Tuominen, CD, Annina Tuominen, F1

Formula 1 -studioisäntänäkin tunnettu Tomi Tuominen julkaisee Tuominen-bändinsä kanssa 22.11.2019 esikoisalbuminsa Painovoimaa. Albumi on syntynyt hiljalleen usean vuoden ajan.

– Olen todella iloinen ja onnellinen tämän projektin saattamisesta maaliin. Olen joskus sanonut, että tekeminen on ollut niin mukavaa, ettei joku osa minusta olisi koskaan halunnut tämän valmistuvan. Nyt on kuitenkin upea fiilis. Yksi unelma on tullut toteen, iloitsee Tomi. 

Tuominen-bändi julkaisi ensimmäisen singlensä, Elämä, vuoden 2017 heinäkuussa. Sen jälkeen bändiltä on tullut kaksi singleä lisää, Roihuumaan ja Hiljaisuus. Nämä kaikki löytyvät tietysti myös Painovoimaa-albumilta. Kaikkiaan esikoislevyllä on yksitoista kappaletta.

– Muutamassa kappaleessa on oma sanoitukseni. Vaikka pystyn kirjoittamaan tavallista tekstiä todella helposti, on kappaleiden sanoittaminen minulle täysin uusi asia, eikä se tule todellakaan automaattisesti. Täytyy myöntää, että oman tekstin laulamisessa on erilainen fiilis, vaikka olenkin päässyt kaikkiin albumin teksteihin samalla tavalla sisään kuin omiini.

Albumilla on kymmenen omaa kappaletta, ja yksi coveri: Viimeisellä rannalla (Sir Elwoodin hiljaiset värit). Uusien kappaleiden sävellyksistä ovat vastanneet pääosin Aki Räty ja Jaakko Järvinen

– Jaakko ja Aki ovat hieman erilaisia säveltäjiä ja se kuuluu kappaleissa. Itse pidän kuitenkin siitä, että levy on vaihteleva. Albumilta löytyy iskelmää, poppia ja vähän myös rokahtavaa linjaa. Silti kyseessä on ehjä kokonaisuus. Levyä ovat olleet tekemässä musiikin ammattilaiset, mikä on ollut tietysti valtavan upeaa ja samalla pitänyt projektin hyvällä linjalla koko ajan.

Albumin yhdestätoista kappaleesta Tomi Tuominen ei laula kaikkia, vaan yksi on Tomin vaimon Anninan soolokappale ja yhden pariskunta duetoi.

– Annina on kokenut laulaja, joka on ollut mukana nuorempana tangofinaalissakin. Kyllä Anninan mukana olo on tuonut selkeästi syvyyttä soundiin. Ja kun tuo sukunimikin osuu mukavasti bändin nimeen, niin Anninan oli helppo laulaa levylle myös yksi soolo.

Tomi Tuominen on esiintynyt viime vuosina television lisäksi myös teatterin lavalla. Lohjan teatterin musikaalit My fair lady ja Nunnia ja konnia ovat tuoneet kokemusta myös siltä puolelta. Levyn julkaisu on yksi etappi Tomi Tuomisen musiikkihommissa, mutta mitä jatkossa?

– Täytän parin vuoden kuluttua viisikymmentä, joten olen oppinut elämään realistisesti. Nautin monipuolisesta elämästä ja haluan tehdä todella paljon eri asioita. Musiikkipuolelta otan vastaan tietysti kaiken, mutta en lähde hampaat irvessä tavoittelemaan mitään suurempaa. Pääasia on nauttia tekemisestä. Mutta eivät musahommat tähän lopu. Uutta musiikkia tehdään varmasti. Toivottavasti toisen albumin kanssa ei mene ihan tätä samaa neljää vuotta.

Levyn julkkarikeikka on julkaisupäivänä 22.11. Lohjan Opus K -ravintolassa. Paikka on Tomi Tuomiselle tuttu monen vuoden ajalta.

– Halusin tehdä tämän keikan juuri tuossa, sillä esiinnyin juuri siellä ensimmäisen kerran omalla nimelläni. Siihen asti olin tehnyt keikkoja Fidel Bistro -rokkibändin solistina. Lisäksi Lohja on kotikaupunkini, joten paikkavalinta oli sikäli helppo ja perusteltu.

Tuominen – Painovoimaa, CD
1. Sokea
2. Roihuumaan
3. Taivas on seis, feat. Annina Tuominen
4. Painovoima
5. Koditon
6. Hiljaisuus
7. Elämä
8. Minä jään, Annina Tuominen
9. Tuuleen väsyneet
10. Viimeisellä rannalla
11. Lohja vaikenee
6430018600819 / MGM-527 / julk. 22.11.2019 

Tomi Tuominen, CD, Annina Tuominen, F1

Tomi Tuominen, CD, F1