In English

MagnumLive

Sweet Jeena and her Sweethearts

Sweet Jeena and her Sweetheartsin soinnin ytimessä loistavat amerikkalaisen populaarimusiikin varhaiset helmet ja jalokivet. Rockabillyn rajuus kohtaa leikittelevän jazzin ja syvän bluesin. Näistä inspiroituneena orkesteri ilmaisee alitajuntansa universumista kumpuavia tunnelmia myös oivaltavalla omalla materiaalillaan.

Jeena johtaa hurjapääjoukkiotaan Hollywoodin lumoa säteillen, äänessään sekä aitoa 50-lukua että uuden ajan tuoreutta. Tiukan soitannan ja Jeenan vokaalimaalausten lisäksi orkesterin tavaramerkiksi on muodostunut myös Sweethearts-suolakurkkujen sukellus doo-wopin maailmaan upealla stemmalaulannalla.

Rockabillyn värikkään kentän lisäksi orkesteri on riemastuttanut yleisöä poikkeuksellisen laajalla skaalalla, myös rockfestivaaleilla Suomessa ja Ruotsissa. Bändin lavashow’ssa kohtaavat suloinen hulluus ja riemukas teatraalisuus. Tuloksena on uniikki elämys, jota on vaudebillyksikin luonnehdittu.

Musiikkinumero sopii erityisen hyvin myös teema- ja yritystapahtumiin.

Yhtye keikkailee myös Jeena ja Vauhtikallot -nimellä. Yhtye soittaa suomalaista vintage-musiikkia ja rock- ja roll-helmiä 50-luvun hurmaavaan henkeen verhottuna.

Videot

Kokoonpano

Laulu: Jeena Rancken
Kitara & taustaulut: Risto Klemola
Basso & taustaulut: Janne Kotila
Rummut & taustaulut: J Salonen