In English

MagnumLive

Joel Hallikainen

Joel Hallikainen, nostalgiakiertue 2017

Vuonna 1992 Kuurankukka-kappale räjäytti potin. Joel Hallikainen kiersi ilmiömäisen suosion siivittämänä Suomen tanssilavoja. Hänen elämäänsä seurattiin lööpeistä ja otsikoista. Tuhansia lavakeikkoja, TV:n Tuttu juttu -show, konsertteja, Emma-,  Telvis– ja Vuoden viihdyttäjä -palkintoja, kultaa, platinaa ja triplaplatinaa.

Joel suorastaan lensi 90-luvun buumissa kymmenen vuoden ajan keikalta keikalle, valtaisan TV-suosion ja listabiisien siivittämänä, aina uupumiseen asti. Vuosituhannen vaiheessa oli aika rauhoittua ja ottaa etäisyyttä viihde-elämästä. Oli pienempimuotoisten kitarakeikkojen, hengellisten laulujen ja perhe-elämän aika.

Suomen kansan rakastaman ’meidän Joken’ voi jälleen nähdä eri estradeilla esittämässä lukemattomia hittejään. Anna vierellesi tulla, Sininen on kesäyö, Kaarnalaivat, Sinulle… ja tietenkin triplaplatinalla palkittu Kuurankukka: Joel Hallikainen -esikoisalbumia on myyty jo huikeat 186 000 – se on Suomen kautta aikojen viiden myydyimmän albumin joukossa.

Vuonna 2017 tuli kuluneeksi 35 vuotta ensimmäisestä ammattilaiskeikasta, 25 vuotta Kuurankukan julkaisemisesta, ja samaisena vuonna Joel myös täytti 55 vuotta. Joelin kiersi kesällä 2017 nostalgiakiertue ”Sininen on kesäyö – Joel Hallikainen – 35 vuotta estradilla” siivittämänä. Kesää vauhdittivat myös Joelin samana vuonna julkaistut singlet Nainen ja Elämän säkeet. Kesän jälkeen Joel jatkaa keikkailuaan Patajätkä-yhtyeen kanssa lavoilla ja monenlaisissa muissa tapahtumissa, laivoilta festivaaleille ja konsertteihin.

 

Videot

Keikat