In English

MagnumLive

Suurimaa

Suurimaa, yhtye

Suurimaa – Iskelmää intohimolla. 

Jotain uutta, jotain vanhaa, jotain lainattua, jotain syvän sinistä. Suurimaa elvyttää Baddingin-ajan käsityöläishenkisen laulunteon tavalla, joka kouraisee syvältä. Tervetuloa matkalle ajan ja paikan tuolle puolen.

”Kolmas bändi toden sanoo”: Saku Mansikkamäki (ex-Yölintu) ja Juuso Kemi (ex-Pooma) perustivat Suurimaan palatakseen musiikillisille juurilleen. Perustajakaksikko tekee kappaleet – ympärille on lisäksi haalittu loistavat muusikot tekemään niistä totta. Tämä on kaksikon kolmas yhteinen bändi – mutta ensimmäinen, jonka pohja luotiin yli kolmekymmentä vuotta sitten

Suurimaa-yhtyeessä soittavat Saku Mansikkamäen (laulu) ja Juuso Kemin (kitara) lisäksi soolokitaraa Kustaa Kantelinen, bassoa Marko Antila ja rumpuja AJ Ojala, jota kuvissa ja videoilla tuuraa Jari Renvall.

Yhtye on julkaissut jo studiosinglet Taivas täynnä tähtiä, Sä et vielä lähtis pois ja Onnen kukkuloilla. Uusimpana singlenä kuullaan 3.6. julkaistu Kesäyö (kaikki unohtuu), joka täydentää Onnen kukkuloilla EP:n. Kesäyössä haitaria soittaa Yölinnusta tuttu Simo Silmu, joka vierailee kaikilla EP:n biiseillä, osin laulussa ja koskettimissa. (Simo Silmu ei ole mukana normaalissa keikkakokoonpanossa).

Suurimaa, yhtye

”Musikkituotantokuvassa” vasemmalta oikealle: Juuso Kemi, Simo Silmu, Jari Renvall, Marko Antila, Kustaa Kantelinen ja Saku Mansikkamäki.

 

Videot