In English

MagnumLive

Myrskytuuli

Myrskytuuli, orkesteri

Myrskytuuli – hyväntuulen orkesteri! Yhtyeen tarina lähti liitoon jo vuonna 2009, kun se esiintyi televisiossa legendaarisen Kesäillan valssi -ohjelman hausbändinä – koko kuuman kesän ajan. Sitä edelsi voitto Viihdyttäjä 2009 -kilpailussa. 

Nyt yhtye on kokenut uudistuksen ja sen riveissä soittavat pitkälinjaiset muusikot, joilla on takanaan historiaa monista muista yhtyeistä. Tässä uusi, uljas Myrskytuuli: ”Pääsolistina” ja bassossa, alkuperäisjäsen Petri Hannonen (mm. Sinitaivas, Rainer Friman), kitaristi Riku Jokinen (mm. Kulkukoirat) koskettimissa Antero Kulju (mm. Janne Tulkki, Tapani Kansa, Kulkukoirat) ja rummuissa Joni Ketola (mm. 10-tanssi Band). Yhtyeen tuorein jäsen on kitaristi ja haitaristi Juho Paltta, jolla on vahva kokemus teatterialalta. Yhtyeeltä löytyy vahvaa laulutaitoa, sillä kaikkien jäsenten osaamiseen voidaan nostaa myös sana ”laulu”.

Myrskytuuli tekee yhteistyötä myös Janne Raappanan ja Jani ”Jetsetters” Forsmanin kanssa. 

Tanssiorkesteri Myrskytuulen ohjelmisto koostuu vanhasta sekä uudesta tanssimusiikista ja lisänä bileiltoihin on laajempi pop-ohjelmisto. Myrskytuulen mottona on ”Kaikki tehdään, jotta kaikki viihtyvät”. Myrskytuuli on piipahtanut myös studiossa ja julkaissut useita tanssijalkaan käyviä kappaleita. Pitkäsoitto kantaa nimeä Sirpale onnea.

Myrskytuuli on takuuvarma valinta tapahtuman kuin tapahtuman tunnelmankohottajaksi ja tanssittajaksi.

Kokoonpano

Kokoonpano:
Petri Hannonen: laulu ja basso
Antero Kulju: laulu ja koskettimet
Juho Paltta: laulu, haitari ja kitara
Riku Jokinen, laulu ja kitara
Joni Ketola: laulu ja rummut

Julkaisut:

Singlejä:
Lapsuudenkoti
Sydän sanoo joo
Talven taikamaa (feat. Susanna Heikki)
Koko elämä edessä
Tahdo, tahdon

CD:
Sirpale onnea
, CD (2011)

Historiaa

Yhtyeen kokoonpanossa on tapahtunut vuosien varrella soittajamuutoksia. Myrskytuuli teki pitkään keikkoja mm. Mika Sihvolan kanssa, joka jättäytyi pois riveistä syyskaudella 2017. Sihvola esiintyy myös Myrskytuulen levytyksillä.

Keikat