In English

MagnumLive

Mikael Konttinen

Mikael Konttinen

Itsenäisyyspäivän Linnan juhlat, Suomen Euroviisufinaali, useita TV-esiintymisiä ja juontajan rooleja isoissa projekteissa, albumeja, TV-sarjan Toisenlaiset frendit -tunnari ja satoja keikkoja…näistä on rakennettu Mikael Konttisen tämänhetkisen CV:n tähtihetket. Lisää merkintöjä tälle liikennelentäjäksi valmistuneelle laulaja-muusikko-juontajalle on tulossa roppakaupalla.

Monitaituri muistetaan myös TV-ohjelmasarja Mikaelin naiset (TV1), jossa taitavana pianistina tunnettu Mikael säesti Suomen kirkkaimpia naisartisteja ja näitä special-esiintymisiä on nähty myös eri tapahtumissa.

Mikael Konttinen ja orkesteri Nelinpeli on jo vakiinnuttanut paikkansa Suomen iskelmän tähtitaivaalla. Monipuolinen musiikki ja tyyli valitaan aina tilaajan toiveiden mukaan. Lavoilla raikuu perinteinen tanssimusiikki ja yritystilaisuuksissa taittuu myös niin suomalainen kuin ulkomainen bilemusiikki.

Mikael on julkaissut kolme omaa albumia Tuntematon tie, Ota kiinni ja Hurmaavia aamuja. Uusimmat singlet ovat Luottaa saan ja Juokse kovempaa (Universal Music 2014), ja ne löytyvät tammikuussa julkaistulta, uusimmalta Hurmaavia aamuja -levyltä. Loppuvuodesta 2015 julkaistu duetto Vierekkäin on Mikaelin ja TVOF-voittaja Siru (Airistolan) yhdessä kirjoittama ja säveltämä specialsingle (MagnumLive). Vuoden 2022 starttasi uusi single, Sieluton. 

Yhtye: Nelinpeli


 

Mikael Konttinen juontajana

Laulamisen lisäksi Mikael Konttisella on puhetaidon lahja. Hänellä on ollut tapahtumajuontojen lisäksi paljon TV-juontokeikkoja. Niistä mainittakoot mm. juontajan rooli Miss Suomi -kilpailuissa yhdessä Vappu Pimiän kanssa, Pitkä kuuma kesä yhdessä Susanna Laineen kanssa, Syksyn Sävel -kilpailun isännöinti jne. Mikaelin luonteva juonto ja isännöinti toimivat vaativissakin tilaisuuksissa.

Videot

Referenssejä

– Juhlamme ovat ohitse ja täällä olemme vieläkin niissä mukavissa jälkimainingeissa suut messingillä! Mikael Konttinen ja Band olivat aivan loistavia! Mikael on loistava juontaja, hän todellakin sai juhlakansan puolelleen ja oli niin siinä hetkessä mukana. Mikael esitti siellä Rauman Poikasoittokunnan (40 soittajaa) kanssa kaksi kappaletta, kyllä oli juhlallista kuultavaa.
Olemme erittäin tyytyväisiä, hienoa kun saimme heidät juhlaamme. Olen taas yhteydessä kun seuraavan kerran tarvitsemme juhlaamme esiintyjää.
 
Aslemetals Oy – Kati Iiskala

 


 

Muita kokoonpanoja:
Mikaelin naiset, vierailevia naisartisteja. (Ks. Youtube.)
Mikael & Olli Ahvenlahti
Mikael Konttinen & Band
Mikael Konttinen duo
Mikael Konttinen Big Band

Albumit
2016 – Hurmaavia aamuja, CD
2014 – Juokse kovempaa, CDS
2014, Luottaa saan, CDS
2010, Ota kiinni, CD
2009, Ota Kiinni , CDS
2008, Soulia rannalla, CDS
2008, Sinä olet kaunis, CDS
2008, Tuntematon tie, CD
2007, Kerran, CDS
2007, Pilvet  CDS

Bio

Mikael Konttinen on 31-vuotias Tukholmassa syntynyt, Pylkönmäellä varttunut, nykyään Helsingissä asuva solisti, joka loi suhteen musiikkiin jo lapsena. Mikaelin musikaalisuus on ”sukuvika”, sillä jo hänen isoisänsä isä, kuten pappansakin olivat koko lähiseudun tuntemia pelimanneja ja hänen isänsä toimi tanssimuusikkona.

 Mikael on soittanut pianoa ja laulanut koko ikänsä. Mikael on opiskellut laulua Helsingin AMK Stadian pop- ja jazz-koulutusohjelmassa. Hänen opettajinaan ovat olleet mm. Raili Honkanen, Mika Turunen sekä Martti Metsäketo. Lukion kuoron sekä Grex Musicus -kamarikuoron mukana hän on matkannut ympäri maailmaa laulamassa. Varusmiespalveluksen hän suoritti varusmiessoittokunnassa toimien konserttisoittokunnan solistina.

Mikael Konttinen nousi suuren yleisön tietoisuuteen, kun yli kaksi miljoonaa tv-katsojaa näki hänet esiintymässä vuoden 2006 Itsenäisyyspäivän Linnan juhlissa Kaartin Soittokunnan solistina. Hän sai levytyssopimuksen ja julkaisi pian sen jälkeen albumin Tuntematon tie (2008) ja hieman myöhemmin Ota kiinni (2010). Mikaelin kolmas albumi, Hurmaavia aamuja,  julkaistiin alkuvuodesta 2016.

Mikael on esiintynyt monissa tv-ohjelmissa (Mikaelin Naiset, Miss Suomi, Tartu mikkiin, Kesäillan valssi, Obladii, Uutisvuoto, Kymppitonni, Syksun Sävel yms.) tanssilavoilla, hääjuhlissa, laivoilla, musikaaleissa, erilaisissa konserteissa ja yritysjuhlissa. Konttinen oli mukana vuoden 2008 Suomen Euroviisu-finaalissa Kerkko Koskisen säveltämällä kappaleella Milloin.

Mikael on kysytty solistivieras ja hän on tehnyt yhteistyötä mm. Rytmihäiriköiden, Imatra Big Bandin, Helsingin Kaupunginorkesterin sekä lukuisten armeijan soittokuntien kanssa.

Mikael valmistui tammikuussa 2011 Suomen Ilmailuopistosta ammattilentäjäksi. Mikael harrastaa maratonjuoksua, matkailua sekä pasuunansoittoa Finnair Pilots Big Bandissä.

Keikat

Erikoisohjelmat

Mikael ja naiset -konsertti
Konsertti juontaa juurensa suositusta TV-ohjelmasta Mikael ja naiset. Konsertissa Mikael Konttisen rinnalla nähdään vierailevia naisartisteja, kuten Annika Eklund, Johanna Iivanainen tai Emma Salokoski. Myös useamman naissolistin ja Mikaelin yhteiskonsertit ovat mahdollisia. (Ks. Youtube.)

Mikael Konttinen & Band
Konserttiohjelmisto voidaan laatia tilaajan toiveen mukaan.

Mikael Konttinen Big Band
Konserttiohjelmisto voidaan laatia tilaajan toiveen mukaan. Valmiina myös teemallisia ohjelmistoja mm. Bond ja Casino. Orkesteri koostuu arvostetuista ammattimuusikoista. Mikael tekee yhteistyötä myös Imatra Big Bandin kanssa.

Mikael Konttisen joulu
Jouluista ohjelmistoa reippaista joululauluista nostalgisiin joulun tunnelmiin.

Divas Dinner – Mikael Konttinen & Siru
TVOF 2014 voittaja Siru (Airistola) ja Mikael Konttinen ovat keikkailleet festivaalikeikoilla ja tehneet yhdessä mm. ”Divas Dinner” -showesityksiä. Siinä soi suurten diivojen musiikki: Mikael tulkitsee mm. Elton Johnin, Robbie Williamsin, Freddie Mercuryn tutuksi tekemiä kappaleita, Siru puolestaan mm. Celine Dionin, Whitney Houstonin ja Mariah Careyn kappaleita. Luvassa on myös huikeita duettoja livebändin säestyksellä, mm. Con Te Partiro. Ohjelma toimii myös Show & Dinner -versiona.

Divas Dinne, Show & Dinner Mikael Konttinen, Siru Airistola