In English

MagnumLive

Marita Taavitsainen

Marita Taavitsainen on kuulunut suomalaisten naisartistien tähtikaartiin jo kahden vuosikymmenen ajan.

Vuoden 1995 Tangokuningattareksi valitun Maritan nousu iskelmän tähtitaivaalle tapahtui lopullisesti vuonna 1998, kun jättihitti Andre voitti Syksyn Sävelen. Voittoa seurannut albumi Salainen puutarha myi platinaa alle kahdessa kuukaudessa. Seuraava albumi, Yksi ainoa katse, myi sekin kultaa.

Marita Taavitsainen on palkittu Vuoden naissolistin Emma -palkinnolla. Telvis- äänestyksessä hän on sijoittunut kolmannelle sijalle toimittuaan Tv-juontajana Videotreffit-ohjelmassa. Plakkarista löytyy myös Iskelmä Finlandia ja Suomen Euroviisu -ehdokkuudet. Marraskuussa 2016 Marita sai Kullervo Linnan Säätiön palkinnon. Vuosittain jaettavat palkinnot myönnetään tunnustuksena ansioista kotimaisessa viihde- ja tanssimusiikissa.

Marita on nähty myös teatteriestradeilla: aikoinaan Kotkan teatterissa laulunäytelmässä, joka kertoi Harmony Sistersistä. Kesäisin Marita on vieraillut mm. Nurmijärvellä Taaborinvuoren kesäteatterissa Astrid Lindgrenin klassikossa Vaahteramäen Eemeli ja Peter Pan -esityksessä sekä Syvälahden tanssilavateatterin musiikkinäytelmässä Katri-Helena.

Marita juhli vuonna 2015 20-vuotista taivaltaan Tangokuningattarena ja oli mukana mm. Tangomarkkinat-laulukilpailun tuomaristossa. Marita juhlisti 20-vuotista taiteilijauraansa suurella konserttikiertueellaan. Marita on nähty myös monissa TV-formaateissa, mm. Komppania Ketonen & Gustafsberg sekä Tanssii tähtien kanssa. 

Marita on vuosien saatossa kieränyt tuhansia tanssilavoja. Lukuisat konserttiesiintymiset, joista monet on nähty myös tv:ssä, ovat todistaneet Maritan olevan monipuolinen tulkitsija.

Maritan rinnalla soittaa oma Koivu-orkesteri.

Videot

Julkaisuja

2008: Häähaaveita, CD
2005: Marita Taavitsainen, 10 vuotta… kuin siivillä, kokoelma-CD
2003: Sinistä ja syvää, CD
2003: Ikävää, CD
2002: Muistojen bulevardi, CD
2001: Riittää kun rakastaa, CD
2001: Eloon jään, CD
2000: Rakkauden liekki, CD
1999: Yksi ainoa katse, CD (kultalevy)
1999: Joulun tähtitaivas, CD
1998: Salainen puutarha, CD (platinalevy)
1995: Tuhat unelmaa, CD

Meriittejä

2o16: Musiikkinäytös ”Katri-Helena”, (päärooli) Syvälahden tanssilavateatteri
2015: Marita Taavitsainen – 20-vuotisjuhlakonserttikiertue, syksy 2015
2014: Seinäjoen Tangomarkkinat -laulukilpailun tuomaristossa
2013: Vaahteramäen Eemeli, rooli kesäteatterissa (Nurmijärvi)
2001: Iskelmä Finlandia -ehdokas
1999-2000: Videotreffit-TV-juontaja, (Yle)
1999: Telvis-ehdokas, Videotreffit: 3. sija
1999: BumtsiBum -konserttikiertue
1999: Emma-palkinto: vuoden naissolisti 1998
1998: Suomen Euroviisu-ehdokkuus
1998: Syksyn Sävel -voitto
1995: Sinitaivas-konserttikiertue (MTV3)
1995: Tangokuningatar

Historiaa

Marita Taavitsainen valittiin vuonna 1995 Tangokuningattareksi ja hänen rinnallaan nähtiin samana vuonna Tangokuninkaaksi valittu Jari Sillanpää.
Syksyn Sävel -kilpailun (1998) voittokappale oli Kari Litmasen säveltämä ja Jiri Nikkisen sanoittama Andre. Marita osallistui Suomen Euroviisukarsintaan vuonna 1998 kappaleilla Antaudun ja Enkeli itkee. Vuoden 2012 uudelleen lämmitetyssä Syksyn Sävelessä (hyväntekeväisyys-kilpailu) Maritan kilpailukappale oli nimeltään Pieniä asioita.
Taavitsainen on alkuperäiseltä ammatiltaan kampaaja.

Keikat

Erikoisohjelmat

• Marita Taavitsainen -konsertti
Omaa ohjelmistoa.

sinivalkoiset_aanet_kons13
• Sinivalkoiset äänet
-konsertti
Koko kansan herkät laulujen tulkitsijat Marita ja Kari luovat kodikkaan tunnelman tuttujen, kauniiden laulujen myötä. Molemmat laulajat ovat kokeneet nuorena maaseudun kauneuden ja ihanuuden. Rakkaus luontoon ja eläimiin ovat säilyneet syvällä sielussa ja molempien herkissä lauluissa nämä asiat voi kokea aina uudelleen. Kummallekin laulajalle on tärkeä Suomi ja suomalaisuus. Niiden siivittäminä on konsertin laulut valittu unohtamatta suomalaisen iskelmän slaavilaista luonneta; kaipuuta ja nostalgiaa.
– Marita Taavitsainen, laulu
– Kari Vepsä, laulu
– Jarmo Tinkala, harmonikka
– Onnenmaa-Juhlaorkesteri

Eija Kantola, Marita Taavitsainen, Saija Tuupanen, Kuningatar Coctail
KUNINGATARCOCTAIL

Eija Kantola, Marita Taavitsainen, Saija Tuupanen
Lue lisää KuningatarCoctailista.

Konsertit sopivat mm. yritysten asiakastilaisuuksiksi tai yhdistysten varainkeruuksi. Konserttipaketit pitävät tarvittaessa sisällään kaiken äänentoistosta ja valoista ja markkinointimateriaaleihin. Lue lisää MagnumLiven tuotantopalveluista.