In English

MagnumLive

Kaisa-Mari Ruokolainen & Foxpop

Kaisa-Mari Ruokolainen, Helmiä

Kaisa-Mari Ruokolaisen ja Foxpop-orkesterin keikalla suomalainen tango, jazziskelmät, lattarit ja muut perinteiset tanssirytmit, finnhits-vuosikymmentä unohtamatta, kutsuvat tanssiin.

Kaisa-Marin vuonna 2010 levyttämä Saippuakupla nousi heti ilmestyttyään Radio Suomen listaykköseksi sekä Tätä Suomi tanssii -listalle. Saippuakuplan seuraaja, amerikkalainen jazzswingi Trumpetin tanssiinkutsu soi niinikään tiuhaan Ylen soittolistalla.

Laajemmin tanssikansan tietoisuuteen Kaisa-Mari tuli vuosina 2002 – 2003, jolloin hän esiintyi Yölintu-orkesterin kesäkiertueilla sekä “Mahdunko maailmaas” -konserttikiertueella. Tuolloin Kaisa-Mari ja Simo Silmu myös levyttivät dueton En koskaan. Syksyllä 2013 yhteistyö tuotti joululaulun nimeltään Vuosi jouluun.

Kesällä 2013 Kaisa-Mari Ruokolainen valittiin Suomi Iskelmän SM -kilpailun naisten sarjan voittajaksi. Kilpailun finaali käytiin suuren yleisön edessä The Tall Ships Races Helsinki -tapahtuman yhteydessä Hietalahden torilla. Kaisa-Mari vieraili syksyn 2013 aina myös Tartu mikkiin -ohjelmassa. Loppuvuodesta Kaisa-Mari julkaisi joulusinglen Vuosi jouluun, jonka säveltäjänä ja sanoittajana on toiminut Simo Silmu.

Keväällä 2015 julkaistiin Kaisa-Marin esikoisalbumi Helmiä.

– Lähtökohtana oli, että levylle tulee cover-kappaleita sekä uusia, levyttämättömiä lauluja. Yhteinen nimittäjä levyn lauluissa on melodisuus, joka ei ole nykypäivän musiikissa lainkaan itsestäänselvää. Kun taas vanhan ajan musiikissa melodiat olivat tärkeässä roolissa, kertoo Kaisa-Mari.

Kaisa-Marin debyyttialbumi Helmiä sisältää siis ihania vanhoja kappaleita, mm. Toivo Kärjen säveltämän Vanhan myllyn tarun mutta myös aiemmin levyttämättömiä lauluja mm. Petri Laaksosen säveltämän Huomiseen. Levyä on ollut tekemässä monia musiikin ammattilaisia. Nostettakoon niistä esiin pianovirtuoosi Iiro Rantala, joka on soittamassa kappaleessa Trumpetin tanssiinkutsu.

Foxpop-orkesteri on tullut tanssikansan tietoon vuosikymmenien mittaan lukuisten eri artistien säestyksistä. Foxpopin kahden perusjäsenen, harmonikkataiteilija Jari Kokkisen ja rumpali Jukka Laakson, luoma soundi monipuolisine instrumenttivalikoimineen tarjoaa täyteläisen ja tanssittavan kokonaisuuden. Tämän lisäksi vierailevat muusikot tuovat tärkeän osuutensa orkesterin soitantaan. Kaisa-Marin ja Foxpopin yhteistyö alkoi vuonna 2001.

Erikoisohjelma: Bändikaraoke

Bändikaraoke tuo jokaiselle mahdollisuuden laulaa oikean bändin kanssa! Mukaansatempaavan karaokehetken tai vauhdikkaan lauluillan orkesterina on Foxpop ja Kaisa-Mari Ruokolainen. Kaisa-Mari toimii Bändikaraoken juontajana ja laulajien tsemppaajana ja Foxpop-orkesteri säestää karaokelaulajia.

– Bändikaraoke on jännitystä, onnistumisen kokemista, yhteismusisointia, helpottuneisuutta! Kaikista parhaat kokemukset bändikaraokesta olemme saaneet yritysjuhlissa. Bändikaraoke sopii nimenomaan juhlien alkuosan kohokohdaksi tai alkuiltaan.

 

 

Julkaisut:

Helmiä, CD 2015 (esikoisalbumi)
Vuosi jouluun, CDS 2013
Trumpetin tanssiinkutsu, CDS 2011
Saippuakupla, CDS 2010
Suuri päivä, CDS 2009
Etäisyys, CDS 2003
En koskaan CDS 2013 (duetto Simo Silmun kanssa)
Maailman paras levy, CD 1994 (lastenlaulukokoelmalevy)