In English

MagnumLive

Jouni Keronen

Jouni Keronen, Tangokuningas

Tangokuningas, iskelmäartisti, trubaduuri ja myös lauluntekijänä tunnettu Jouni Keronen on musiikin ammattilainen monella saralla. Tuttuja estradeja ovat niin tanssi-lavat, ravintolat, konserttisalit, kirkot kuin yksityistilaisuudet ja ohjelmistossa on monimuotoisia erikoisohjelmia.

Ensimmäisen kerran Jouni nousi laajan kansan tietoisuuteen vuonna 1993, jolloin hänet sijoittui televisioidussa Tangomarkkinat-laulukilpailussa toiseksi. Viisi vuotta myöhemmin hän lauloi itsensä Tangokuninkaaksi.

Jounin ensimmäinen albumi julkaistiin vuonna 1999. Omaa nimeä kantanut Jouni Keronen -levy sisälsi Vexi Salmen ja Kassu Halosen kaltaisten konkarien tekemien laulujen lisäksi myös Jounin omaa käsialaa olevat kappaleet Ensirakkaus ja Jääthän luoksein.

Monipuolinen artisti on saanut vuosien varrella tunnustusta sekä yleisöltä että musiikkibisneksen merkkihenkilöiltä. Meriiteistä mainittakoon tangokuninkuuden lisäksi mm. Emma-ehdokkuus miessolistitulokkaaksi sekä Vexi Salmen sävellys- ja sanoituskilpailun voitto vuonna. Jouni on konsertoinut myös Pariisissa ja Oslossa.

Jouni esiintyi tanssikeikoilla muutaman vuoden ajan yhdessä Tangokuningatar Johanna Debreczenin kanssa. Syksyllä 2016 Jouni jatkaa keikkailua jälleen omalla kokoonpanollaan, eli Jouni Keronen & Keidas. Luvassa on monipuolinen ja viihdyttävä ilta.

Yhtye: Keidas

Diskografia
2012 – Tähti, jouluduetto Anette Ekholmin kanssa
2011 – Poika, single
2010 – En kadu mitään, single
2009 – Onnemme kyyneleet, CDS (tangokuninkaallisten yhteissingle)
2009 – Onnemme kyyneleet – Tangomarkkinat 25 v. juhlalevy, kokoelma-CD
2005 – Kuninkaallista iskelmää 20 vuotta, kokoelma-CD
2000 – Tango Parhaat 3, kokoelma-CD
2000 – Kuuma kesä, kokoelma-CD
1999 – Tähtitaivas, kokoelma-CD
1999 – Jouni Keronen, CD
1999 – Joulun tähtitaivas, kokoelma-CD
1998 – Tangomarkkinat 11, kokoelma-CD
1998 – Kuin unessa mä oisin, yhteissingle Kirsi Rannon kanssa
1993 – Tangomarkkinat 6, kokoelma-CD

Meriitit
2005 – Tangon sävellys- ja sanoituskilpailun 3. sija kappaleella Toivoisin
2004 – Konserttivierailu Oslossa Helsinki-viikoilla
2003 – Konserttivierailu Pariisin tangofestivaaleilla
2002 – Vierailijana Tarja Lunnaksen Joulukonsertissa
2002 – Vexi Salmen sävellys- ja sanoituskilpailun voitto
2002 – Konsertointi Pariisissa
2001-2002 – Musiikkishow Kauas pilvet karkaavat (Viking Line)
1999 – White Christmas -konserttikiertue
1999 – Emma-ehdokkuus Vuoden Miessolistitulokkaaksi
1998 – Valssisävellyskilpailun voitto
1998 – Tangokuningas, Tangomarkkinat
1998 – Sinitaivas-konserttikiertue
1993 – Tangoprinssi, Tangomarkkinat
1993 – Sinitaivas-konserttikiertue
1991 – Vuoden Nuori solisti

Taustaa
Tamperelainen Jouni on asunut lähes koko lapsuutensa Sauvossa, Turun lähistöllä. Hän on opiskellut klassista kitaraa sekä laulua kitaramusiikkikoulussa. Jo ennen kuninkuuttaan Jouni keikkaili oman Keidas-yhtyeensä kanssa 6 vuotta, myös Mattia ja Teppoa säestäen.

Normaalien tanssikeikkojen lisäksi Jouni on toiminut tangon lähettiläänä konsertoimalla kahdesti Pariisissa; Vuonna 2002 Saija Varjuksen kanssa ja vuonna 2003 Kukka-Maaria Ahosen kanssa. Keväällä 2004 Jouni konsertoi  Oslossa Kukka-Maarian kanssa.

Keikat

Erikoisohjelmat

Jouni Keronen – Trubaduuri (tai isommalla kokoonpanolla):
Leirinuotiolta salonkeihin, ristiäisistä hautajaisiin,  joulusta kesäyöhön,  Leinosta Leskiseen.

Reino Helismaa -iltamat
Reino Helismaa -iltamissa tunnelmoidaan ensin reilun tunnin kestävän konsertin parissa, jonka jälkeen väki pääsee tanssimaan Helismaa-musiikin tahdissa. Musiikki pyöräytetään ilmoille kvintetin voimalla, jossa mukana ajankuvaan kuuluva haitari, piano, viulu, basso ja kitara.

Kerosiini & Pop-keikat
Jouni esiintyy myös luontevasti pop-keikoilla nimellä Kerosiini.

Johanna Debreczeni & Jouni Keronen
Johanna ja Jouni duona tai orkesterin kanssa erilaisiin tilaisuuksiin häistä firmojen juhliin. Kokonaisuus räätälöidään asiakkan tarpeiden mukaan. Kattava ohjelmisto Romanssista The Final Countdowniin.

Joulun kosketus -konsertti – Johanna Debreczeni & Jouni Keronen
Joulun ihanaa tunnelmaa hehkuva konsertti soveltuu sekä kirkkoihin että juhlasaleihin. Siinä kuullaan perinteisiä ja rakastetuimpia joululauluja. Mukaan mahtuu myös muutamia uudempia kauniita joululauluja.

TangoPrimo -konsertti
Tango Primo tarjoaa yleisölleen kappaleita musiikin eri genreistä sovitettuina hienoiksi fuusiotangoiksi. Mukana on perinteistä kotimaista tangoa, argentiinatangoa ja kokoonpano fuusioi tangoa vaikkapa Abban tai Michael Jacksonin musiikista. Debreczenin ja Kerosen äänien yhteensointuvuus yhdistettynä Jokisen virtuoosimaiseen ja improvisoivaan soittoon takaavat yleisölle nautittavan kokonaisuuden, vieden kuulijan tulisista rockklassikoista aina herkkiin argentiinalaishenkisiin tulkintoihin.
Tango Primo on esiintynyt Suomen lisäksi mm. Argentiinassa ja Bulgariassa. Vuonna 2015 luvassa on mm. kaksi Saksan kiertuetta ja esiintyminen Kanadassa.
Johanna Debreczeni, laulu
• Jouni Keronen
, laulu & kitara
• Samuli Jokinen
, harmonikka

tangoprimo_kuva600x400_14