In English

MagnumLive

Jeena ja Vauhtikallot

Jeena ja Vauhtikallot soittaa suomalaista vintage-musiikkia ja rock- ja roll-helmiä, 50-luvun hurmaavaan henkeen verhottuna. Jeena johtaa hurjapääjoukkiotaan ajan lumoa säteillen, äänessään aitoa ajanhenkeä ja uuden ajan tuoreutta. Tiukan soitannan ja Jeenan vokaalimaalausten lisäksi yhtyeen lavaesiintymisessä kohtaavat suloinen musiikillinen huuma ja riemukas nostalginen teatraalisuus. Tuloksena on uniikki elämys, jota on vaudebillyksikin luonnehdittu.

Yhtye tunnetaan monipuolisesta ohjelmistostaan, energisestä heittäytymisestä lavalla ja yllättävistä käänteistään. Ohjelmisto sisältää myös kourallisen mukavia uutuusnumeroita, extrana kansainvälisiä vaikutteita. Jeena ja Vauhtikallot julkaisi debyyttialbuminsa elokuussa 2019, joka sisältää suomalaisia vintage-klassikkokappaleita.

Antakaa vauhdin hurman nousta kalloonne ja liikuttaa luitanne! Orkesterimme tarjoilee teille suomalaista rokkenrollia ja vauhdikasta svengi-iskelmää 50-lukulaisittain. Repertuaarimme sisältää lisäksi humoristisia musanumeroita, eksoottista sykettä ja unhoon painuneita helmiä.

Yhtye keikkailee myös Sweet Jeena and her Sweethearts -nimellä, jolloin soinnin ytimessä loistavat englanninkielisinä amerikkalaisen populaarimusiikin varhaiset helmet ja jalokivet. Rockabillyn rajuus kohtaa leikittelevän jazzin ja syvän bluesin.

Videot

Kokoonpano

Jeena Rancken: laulu
Risto Klemola: kitara & taustalaulut
Janne Kotila: basso & taustalaulut
J. Salonen: rummut & taustalaulut