In English

MagnumLive

Henry Friman

Henry Friman, Voice of Finland

Henry Friman sijoittui toiseksi vuoden 2020 The Voice of Finland -kilpailussa Juha Tapion tiimissä.  Upeaääninen laulaja esitti kilpailussa vahvoja tunnepitoisia lauluja, jotka sulattivat niin tuomarien kuin katsojien sydämet. Tulkinnat saivat useamman kerran yleisön nousemaan ylös ja osoittamaan suosiotaan. Kertokaa se hänelle, Katson sineen taivaan, Puhu hiljaa rakkaudesta, Romanssi. Finlandia…

– 1960-luvun musiikki yleisesti on minulle erityisen rakasta, kertoo Henry, jonka laulajasuvusta löytyy muitakin iskelmätähtiä, kuten pikkuserkkunsa Rainer Friman.

Esikuvikseen Henry mainitsee mm. Olavi Virran, Kari Tapion, Elviksen ja Tom Jonesin. Vahva musiikillinen vaikuttaja on ollut myös Katri-Helena.

Henry Friman on mukana syksyllä 2021 Reijo Taipale – Aavan meren tuolla puolen -konserttikiertueella. Keväällä 2021 kuulla myös musiikkia Kertokaa se hänelle -radiosinglen muodossa. 

Keikoilla Henryn rinnalla soittaa Jani Heleniuksen liidaamana Roulette-orkesteri, joka muistetaan myös Reijo Taipaleen orkesterina. 

• Katso Henry Frimanin Kertokaa se hänelle (Voice of Finland).

• Lue Tanssiin.fi -haastattelu (2021)