In English

MagnumLive

Antti Huovila

Antti Huovila

Tanssikansa muistaa 2000-luvulla suursuosiossa loistaneen Antti Huovilan ja hänen monet hittinsä. Pitkän uran uurtaneen laulajan debyyttialbumi oli Muuttolinnut, joka soi jokaisella tanssilavalla, kun Antti kiisi pitkin Suomen lavoja.

Nyt Antti yllättää ja palaa entistä ehompana jälleen lavoille. Antti on piipahtanut myös studiossa ja tuloksena on Maki Kolehmaisen tuottama Sydänjää.

Antti Huovila ei juurikaan esittelyjä kaipaa. Suosikin yksi ensimmäisiä kohokohtia oli legendaariseen Syksyn Säveleen osallistuminen – Antti voitti kilpailun kappaleella Vaskikellot. Seurasi lukuisia iki-muistoisia hittejä ja levytyksiä, yhteensä albumeja kertyi vuosien varrella kahdeksan, mm. Sata kitaraa, Lainsuojaton, Revontulihäät ja viimeisimpänä Kitarain. Huovilalla oli myös kunnia tulla valituksi Suomen ensimmäiseksi Iskelmä-Finlandia -voittajaksi vuonna 2001. Kriteereissä mainittiin mm: “Antti on vakuuttava tekstin tulkitsija ja uskottava esiintyjä”.

Antin rinnalla keikkailee harmonikkamestari Jani Helenius & Roulette. Jani muistetaan mm. Kultainen harmonikka -kilpailun voittajana ja Reijo Taipaleen luottosäestäjänä.

Julkaisut (CD:t)
Kitarain (2008)
Kevätmorsian (2007)
Unta aaltojen (2006)
Revontulihäät (2005)
Lainsuojaton (2003)
Sata kitaraa (2001)
Vaskikellot (2000)
Muuttolinnut (1999)

Keikat