In English

MagnumLive

Erkki Liikaselta ja sinfoniaorkesterilta uusi single

JULKAISTU 09/05/2016
Erkki Liikanen, laulaja, yhteislaulu

Erkki Liikasen uuden Georg Otsin tutuksi tekemän Kohtasin sinut -kappaleen taustat soittaa Bulgarian Radion Sinfoniaorkesteri.

Erkki Liikanen julkaisee erikoisissa oloissa taltioidun yhteistyökappaleen, jonka nimenä on Kohtasin sinut – Ja vstretil vas. Kappaleen taustat taltioitiin Sofiassa, Bulgarian Radion Sinfoniaorkesterin (The Bulgarian National Radio Symphony Orchestra) studiotaltiointina, Erkin lauluosuudet koti-Suomessa.

Kappale on toistasataa vuotta vanha Leonid Malashkinin sävellys ja runoilija Fjodor Tjuttsevin teksti, jota tätä ennen ei ole suomeksi levytetty. Venäjäksi se on taltioinut aikoinaan Georg Ots. Orkesteria johti Slav Slavtshev ja äänityksestä vastasivat italialaiset Marco Streccioni ja Gabriele Conti.

– Kuulin tämän kappaleen eestiläisessä Georg Ots -dokumentissa. Ohjelmassa kerrotaan Georgen isän luulleen poikansa hukkuneen Puna-armeijan laivan upottua. Sittemmin naapuri tuli ovelle kolkuttelemaan, että avaapa nopeasti radio: Moskovan radiossa Georg-poika lauloi  juuri livenä tätä kappaletta ja isän helpotus oli tietenkin suunnaton, kertoo Erkki Liikanen.

Kappaleen tuottaja Tapani Puranen kertoo taustasta:
– Tammikuussa tein ulkomailla julkaistavaa levyprojektia Bulgarian Radion Sinfoniaorkesterin kanssa. Nykyisin yhteistyö tapahtuu varsin yleisesti netin välityksellä: valvoin äänitystä Skype-puhelun avulla seuraten orkesterin työskentelyä videokuvan ja äänen reaaliaikaisen streamauksen avulla. Siinä yhteydessä teetin jousistoraidat tähän lauluun, jota olimme Ekin kanssa kypsytelleet ensimmäisen kerran jo kuukausia aiemmin.

Tapani Puranen tunnetaan mm. Kulkukoirat ® -yhtyeen alkuperäisjäsenenä ja hän toimii kyseisen yhtyeen liiderinä.

Bulgarian Radion Sinfoniaorkesteri on myös elokuvasäveltäjä Ennio Morriconen luotto-orkesteri, monista muista filmisäveltäjistä puhumattakaan. Roomassa asuva Marco Streccioni on äänittänyt lukuisten italialaisten tv-sarjojen ja kansainvälisten elokuvatuotantojen musiikin.

Erkki Liikanen hurmasi jo yli 50 vuotta sitten mm. Syksyn Sävel-voittokappaleilla Evakkoreki ja Jokkantii ja muistetaanpa hänet myös ”Hunajata-maalilaulusta”. Erkki on ollut tuottelias levyrintamalla, mutta viimeisestä levytyksestä on kulunut parisen vuotta.

Nykyään Erkki isännöi mm. yhteislaulutapahtumia ja esiintyy konserteissa.

• Tilaa Erkki Liikanen keikoille MagnumLivestä.

 


 

Erkki Liikanen, Kohtasin sinut, Ja vstretil vas

Erkki Liikanen – Kohtasin sinut (Ja vstretil vas), CDS
kesto 3’11 / FIMGM1600021 / MGM-405
Sävellys: Leonid Malashkin
Sanat: Fjodor Tjuttsev / Suom. sanat:  Tapani Puranen / Sov. Tapani Puranen
Bulgarian Radion Sinfoniaorkesteri / Orkesterin johto: Slav Slavtshev / Äänitys: Marco Streccioni ja Gabriele Conti / Studiosoittimet: Tapani Puranen / Tuotanto: Tapani Puranen / c & p MagnumLive 2016