In English

MagnumLive

Eija Kantola julkaisee toisen tangonsa: Kuuntele mua Mademoiselle

JULKAISTU 06/07/2017
Eija Kantola, tango, Kuuntele mua Mademoiselle

Iskelmälaulaja Eija Kantolan Tangokuningattareksi valinnasta tulee tänä vuonna 25 vuotta. Siitä asti on jatkunut Eijan tasainen ja valovoimainen matka musiikin tähtitaivaalla. Nykyään eturivin kirkkaimpaan iskelmäkaartiin kuuluvan laulajattaren keikkamäärät nousevat vuositasolla n. 120 erilaiseen keikkaan ja konserttiin.

• Spotify: Eija Kantola – Kuuntele mua Mademoiselle
• Youtube: Eija Kantola – Kuuntele mua Mademoiselle

Juhlan kunniaksi on aika julkaista tango. Kuuntele mua Mademoiselle sävellyksen on tehnyt Tommi Kalenius ja sanat Johanna Vuoksenmaa. Laulua kuunnellessa voi helposti sukeltaa hämyiseen kapakkatunnelmaan ja kappale todentotta sopii Eijan tummalle äänelle.

On ehkä hieman yllättävää, että Eija ei ole omilla albumeillaan tangoja julkaissut aiemmin kuin yhden, mutta nyt juhlavuoden kunniaksi on sen aika. Entä se ensimmäinen tango? Seinäjoen Tangomarkkinoilta 1992 starttasi siis Eijan Suomen valloitus ja seuraavana vuonna tangosävellys ja –sanoituskilpailun voitti tango Yön kuningatar. Se julkaistiin ensin Eijan laulamana Tangomarkkinat-kokoelmalevyllä. Suositusta kappaleesta tuli Eijan ”tangotavaramerkki” ja se löytyy myös Eijan Yössä sielujen -albumilta (1994).

– Tangot ovat aina kuuluneet keikkaohjelmistoon, totta kai. Ja erilaisille kokoelmille niitä olen muutaman laulanut, mutta jostain syystä omille levyille niitä ei ole päätynyt. Tämän kappaleen demon kuultuani ihastuin siihen niin paljon, että halusin sen levyttää, kertoo Eija kappaleestaan.

– Kesällä vipelletään pitkin ja poikin Suomen maan kohti ihania suviestradeja, matkassa mukana tietenkin oma Omega-bändini. Perjantaina olen keikalla Tangomarkkinoilla.

Konserttisaleissa Eija nähdään syksyllä esittämässä mm. Jamppa Tuomisen tutuksi tekemiä lauluja ja vierailemassa Siks oon mä suruinen – Suomalaisen tangon tarina -konsertissa.


EIJA KANTOLA – KUUNTELE MUA MADEMOISELLE, cds
Julk. to 6.7.2017
3:53 / FIMGM1700020 / MGM-441
Säv. Tommi Kalenius, san. Johanna Vuoksenmaa,
sov. Tommi Kalenius & Miika Pelkonen
c & p 2017 MagnumLive Oy

facebook.com/eijakantolaofficial
magnumlive.fi/eija-kantola