In English

MagnumLive

Anneli Mattila voitti kuukauden levyn

JULKAISTU 08/11/2019
Anneli Mattila

Paikallisradioiden Kuukauden Levyksi on valittu Anneli Mattilan uusi albumi Oma maailma, joka esittelee tanssi-iskelmän esittäjä tunnetusta Annelista hieman erilaisen puolen: taitavan ja persoonallisen jazz-, blues- ja rock’n roll -laulajan.

Oma maailma -albumilla Anneli Mattilan yhteistyökumppanina on lauluntekijä Finn Arena. Nimimerkin takana lymyilevän biisinikkarin henkilöllisyyttä ei paljasteta. Albumi on äänitetty Karviassa Studio Groove-liiterissä. Tuotannosta on vastannut Kari Tenkula.

Laulujen tarinat eivät ole ihan tavallista pop- ja iskelmälyriikkaa. Levyllä lauletaan Ray Charlesin kuuntelemisesta, harhateillä kulkemisesta, rokataan tiellä 65, ollaan tupakanhajuisessa hotellissa. Teksteissä esiintyvät nahkatakkipojat, kukkamekot ja kulkurit. Siellä poltetaan tupakkaa ja moititaan liikaa juonutta kaveria…

Kaksijakoisella albumilla tummaääninen Anneli pääsee esittelemään osaamistaan myös siten, että slovareiden ja balladien vastapainona on räväkämpää meininkiä. Radioiden listoilla kuultu Pohjoistuuli on nopeaa tanssijazzia, Ray Charles puolestaan bluesia.

Oma maailma-albumin teossa on ollut mukana iso joukko huipputaitajia: Imre Szabo, Timo Luostari, Osku Ketola, Simo Salminen, Juuso Nordlund jne.

Radiotoimittajat kehuvat albumin monipuolisuutta, laadukasta tuotantoa ja onnistunutta äänitystä sekä Annelin sensuelleja laulutulkintoja. Albumi sopii radion ohella hyvin myös CD-soittimeen kotona ja autossa.