In English

MagnumLive

Amadeus Lundberg täyttää 30 v. ja juhlii 10 v.-taitelijajuhlaansa

JULKAISTU 13/03/2019
Amadeus Lundberg 30 vuotta

Konsertteja ja kiertueita vuosi täynnä. Amadeus Lundberg täyttää 30 vuotta ja juhlii 10 v.-taitelijajuhlaansa. 

Amadeus Lundbergilla on syytä kahteen juhlaan. Laulaja juhlii tänä vuonna kymmenvuotistaiteilijajuhlavuotta: 10-vuotta sitten hänet valittiin Tangomarkkinoilla Tangokuninkaaksi. Toisen juhlansa Amadeus juhlii jo maaliskuussa, perjantaina 29. päivä, kun hän täyttää 30 vuotta.

Tänä keväänä Amadeus konsertoi mm. slaavilaisen musiikin siivittämänä Ystävän laulu -konserttikiertueella ja Taisto Tammen musiikkiin perustuvissa konserteissa. Tangokuninkaaksi hänet valittiin siis vuonna 2009, josta starttasi nyt jo kymmenen vuotta jatkunut laulu-ura, eikä sille näy loppua. Taiteilija on saavuttanut paikan erityisesti konserttiyleisön suosikkina.  

Tangomarkkinoilla Amadeus esiintyy perinteisesti tänäkin vuonna, mm. televisioiduissa Tangomarkkinat 35 v. -juhlakonsertissa.

– Juhlistan vuottani esiintyen. Koko vuosi on täynnä mielenkiintoisia esiintymisiä pääosin konserttisaleissa. Tiedossa on tänä keväänä kiertue Ystävän laulu – slaavilainen ilta. Huhtikuussa teemme myös Riku Niemi Orchestran tangotententin kanssa keväisen kiertueen. Olen myös vieraana Taisto Tammi Rakkauden rikkaus -konserteissa. Kesällä teen muutamia keikkoja kesälavoilla ja syksystä eteenpäin on tiedossa jopa kiitettävät 40-konserttia erilaisissa kokoonpanoissa ja konserttikiertueilla. Tulossa mm. italialaisen musiikin konsertteja.

Millä mielin uraa on taivallettu tähän asti?

– Kymmenen vuotta laulajan tietä, on ollut täynnä toivoa. Tänä vuonna täyttäessäni 30-vuotta muistelen, miten sattuma ja kohtalo ohjasivat pienen pojan musiikin pariin, ja miten ujona 20-vuotiaana kurkotin tähtiin. 10-vuotisuraani juhliessani olen kiitollinen kaikista opettavaisista vuosista, sekä mahdollisuuksista, jotka sai alkusysäyksen tangokilpailun voitosta 2009. Usko tulevaan ja laulujen voimaan on palkinnut, ja olen löytänyt itseni estradilta musiikin ääreltä, niin arkena kuin juhlana viimeiset vuodet, sanoo Amadeus, ja jatkaa tyytyväisenä:   

– Nuoren miehen sydän, vanhan miehen sielu… Kiertäessäni Suomea viimeiset kymmenen vuotta, olen oppinut tuntemaan, mitä suomalaisuus on. Olen saanut nähdä suurimman osan suomalaisista kaupungeista, nähdä eri vivahteet eri paikoissa ja yleisön reaktioissa. Olen saanut etuoikeuden olla suomalainen estraditaiteilija ja tuoda suomalaisille valoa laulujen voimalla – ehkä muutamalla italialaisella romanttisella laululla syksyn pimeänä iltana, tai herättää ihmiset Pohjolan kevääseen kauniilla suomalaisilla tangoilla. Nämä muistot kymmenien tuhansien ihmisten kanssa ovat antaneet voimaa ja tarkoituksen tehdä tätä työtä. 

• Juha Grigori Amadeus Lundberg, s. 29. maaliskuuta 1989 Helsinki

www.magnumlive.fi/ystavan-laulu-slaavilainen-ilta

www.magnumlive.fi/taisto-tammi-rakkauden-rikkaus