In English

MagnumLive

Amadeuksen heinäkuussa julkaistavalta albumilta: Poika varjoiselta kujalta

JULKAISTU 15/06/2016
Amadeus Lundberg, Poika varjoisalta kujalta, Tangokuningas, single

Uusi albumi heinäkuussa: Amadeus Lundberg – Poika varjoiselta kujalta
– Amadeus mukaan myös ”Georg Ots” ja ”Idän ja lännen tiet” -konserttikiertueille

Amadeus Lundbergin uusi, odotettu albumi Poika varjoiselta kujalta julkaistaan perjantaina 8. heinäkuuta, keskellä Suomen suloisinta suvea.

Poika varjoisalta kujalta jatkaa Amadeuksen aiempien menestyslevyjen Vain rakkaus sekä Puhu minulle rakkaudesta sarjaa, jotka ovat saaneet huippuarvosteluja. Uudella levyllään Amadeus tulkitsee pääasiassa alkuperältään italialaisia klassikkokappaleita itselleen ominaisella tyylillä, vahvasti tulkiten unohtamatta herkkyyttä. Albumin tuottajana on toiminut Mika Toivanen ja levyn taustat on tehty tinkimättömällä tyylillä ja Mika Toivasen suuren studio-orkesterin tuotantona.

Poika varjoisalta kujalta -levyltä julkaistaan ennakkoon nimikkokappale, laulu, jonka aikoinaan teki tutuksi myös Olavi Virta, yksi Amadeuksen esikuvista. Kappale on alunperin italialaista käsialaa, johon Saukki on tehnyt suomenkieliset sanat.

Amadeus haluaa juhlistaa uutta albumiaan Seinäjoella, Tangomarkkinoilla, josta hänen laulu-uransa starttasi. Samaisena viikonloppuna Seinäjoen Kaupunginteatterissa saa ensi-iltansa Idän ja Lännen tiet – Olavi Virta & Laila Kinnunen -konsertti, jonka toisena tähtenä loistaa Milana Misic. Esitys jatkaa syksyllä konserttikiertueen muodossa ympäri Suomen.

Amadeus on mukana myös uudessa Susanna Haaviston käsikirjoittamassa ja ohjaamassa Muuttuvat laulut – Georg Ots -konserttituotannossa. Esitys kuuluu Haaviston menestyksekkääseen nostalgiasarjaan, josta on tähän mennessä nähty Suomi-filmin sävelin sekä Laulaja Olavi Virta -tuotannot. Georg Ots -konsertin ensi-ilta on Turussa Uittamolla torstaina 11. elokuuta ja tähtinä loistavat Amadeuksen lisäksi Teemu Roivainen sekä Hannu Lehtonen.

Täyteen myydyt konserttisalit, kultalevy, Emma- ja Euroviisu-ehdokkuudet ja monet muut meriitit, unohtamatta Tangokuninkaan titteliä siivittävät artistin tähteyttä, jolle ei näy loppua. Amadeus on ansainnut paikkansa Suomen artistitaivaalla.

Amadeus Lundberg, Poika varjoisalta kujalta, Tangokuningas, single

AMADEUS LUNDBERG – Poika varjoiselta kujalta, CDS
Julk. 17.6.2016
Kesto 3’06, MGM-411, FIMGM1600039
Säv. Giuseppe Fanciulli, san. Nicola Salerno,
suom. san. Sauvo Puhtila, sov. Mika Toivanen

Tuottaja & sovittaja: Mika Toivanen
Äänitys & miksaus: Mika Toivanen / Utopiah Studiot
Masterointi: Pauli Saastamoinen / Finnvox
Vastaava tuottaja: Kalevi Puonti

Samanniminen albumi julkaistaan 8.7.2016

www.amadeuslundberg.com