In English

MagnumLive

Aki Hietala: Syliisi lämpöiseen rakkauslaulu

JULKAISTU 15/09/2017
Aki Hietala, Norolan pojat

Muusikko-laulaja Aki Hietala on laulanut uuteen Syliisi lämpöiseen -kappaleeseen hienon tulkinnan.

•  Spotify Aki Hietala – Syliisi lämpöiseen
• Youtube Aki Hietala – Syliisi lämpöiseen
• iTunes Aki Hietala – Syliisi lämpöiseen

– Pari kesää sitten oltiin Keski-Suomi Allstars -kokoonpanolla keikalla ja musisoitiin myös Kleemolan Antin kanssa Lutakonaukion stagella. Tuon jälkeen Antti otti yhteyttä, että haluaisi minut laulamaan säveltämänsä kappaleen nauhalle. Antin ystävä Olli-Pekka Niskanen oli tehnyt kappaleeseen sanat. Aikaa kului, kunnes ajatus tuli kypsäksi ja sovittiin jatkohommista, ja sitten studiooon. Tuotanto oli Kustaa Kantelisen harteilla Helsingin päässä. Kappale sai lisänimen hääballadi. En ole tämän tyyppistä laulua vielä levyttänytkään, hienoa päästä näkemään, miten biisi otetaan vastaan.

Aki on viime vuosin keskittynyt musiikin- ja laulunopettajan töihin, mutta täksi kesäksi palattiin keikoille.

– Ensimmäinen keikkakesä bändin kanssa tuli tehtyä tauon jälkeen, mentiin Suomea ristiin rastiin ja käytiin Ruotsissakin. Konserttejakin on tulossa. 16. syyskuuta käyn mm. konsertoimassa Hampurissa Suomi 100 -teemalla.

– Opetushommissa jatkan musiikinopettajana ja tunnit lähihoitajille ja lastenohjaajaopiskelijoille on alkaneet. Erityisopiskelijoitakin luotsaan ja opetan vapaan sivistystyön parissa opiskelijoita erilaisilla kursseilla. Laulunopettajana toimin myös sivutoimisesti. Elämä on musiikkia aamusta iltaan – mitä sitä muuta voisi toivoakaan!

Akin repertuaariin kuuluvat monet soittimet, mm. saksofoni ja rummut. Myöhemmin urallaan Hietala on laajentanut lauluopintojaan klassisen musiikin suuntaan ja hän on ollut mukana monissa ooppera- ja musikaalituotannoissa. Tanssikeikkojen lisäksi Aki Hietala onkin omimmillaan myös erilaisten konserttilavojen estradeilla. Tanssikeikoilla Akin rinnalla soittaa Norolan Pojat.


Aki Hietala, Syliisi lämpöiseen, single

Aki Hietala – Syliisi lämpöiseen, CDS (julk. 09/17)
FIMGM1700035, kesto 3’43 MGM-445
Säv. Antti Kleemola, san. Olli-Pekka Niskanen, sov. Kustaa Kantelinen
c & p 2017 MagnumLive Oy