In English

MagnumLive

Siks’ oon mä suruinen – suomalaisen tangon tarina

Siks oon mä suruinen, Suomalaisen tangon tarina

Ihastusta herättäneiden Susanna Haaviston ohjaamien ja käsikirjoittamien menestyksekkäiden nostalgiakonserttien sarja saa jälleen jatkoa, kun ympäri Suomea kiertää Siks’ oon mä suruinen – suomalaisen tangon tarina.

”Minkälainen musiikki suomalaista koskettaa, minkälainen rytmi sytyttää ujon suomalaisuuden ytimen ja saa miehen ja naisen katseet ja vartalot kohtaamaan?” Näitä pohti Toivo Kärki asemasodan aikaan. Hän päätyi yhdistämään slaavilaisen romanssin ja saksalaistyyppisen ”marcheeraavan” poljennon. Ensimmäinen varsinainen suomalainen tango oli Kärjen säveltämä ja Kerttu Mustosen sanoittama Liljankukka.

Konsertissa kuullaan Kärjen lisäksi Unto Monosen, Olavi Virran ja monien muiden suomalaissäveltäjien unohtumattomia tangoklassikoita.

Tangokuninkaallisten upea kolmikko Amadeus Lundberg, Hannu Lehtonen  ja Teemu Roivainen tulkitsevat illan tangoja kukin omalla, persoonallisella voimallaan. Takuuvarmana tukena konsertissa solisteja säestää Juha Tikan tango-orkesteri.

”Siks oon mä suruinen – suomalaisen tangon tarina” on jatkoa Susanna Haaviston ohjaamalle ja käsikirjoittamalle hienolle nostalgiasarjalle. Sarjaan kuuluvat myös ”Muuttuvat laulut – Georg Ots”, jonka solisteina on sama tähtikolmikko, Hannu Lehtonen, Amadeus Lundberg ja Teemu Roivainen, sekä jo useamman vuoden ajan ympäri Suomea kiertänyt ”Laulaja Olavi Virta”, joka on ollut menestystarina vailla vertaa. Sen solisteina nähtiin Amadeus Lundberg (Tangokuningas 2009) sekä Hannu Lehtonen. Estradin kolmantena tähtenä loisti itse Susanna Haavisto. Ensimmäinen Susanna Haaviston työstämä vanhaa iskelmämusiikkia nostalgisoiva MagnumLiven tuotanto oli ”Suomi-Filmin Sävelin”, jota tähdittivät Arja Koriseva ja Hannu Lehtonen. (Kaikki konsertit ovat edelleen myynnissä.)

Kerro kaverille tapahtumasta


    Ajankohtaista

    Kaikki tapahtumat